Recomandat de catre Comunitatea Europeana pentru cultivarea ecologica
LITHOVIT® Forte este format din carbonat de calciu, cu elemente nutritive cum ar fi calciu, magneziu, siliciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, mangan, cupru, zinc si sodiu.
LITHOVIT® Forte creeaza o crestere 100% naturala, fara aditivi chimici, fiind dezvoltat pentru a permite si promova o crestere sanatoasa a plantelor. De asemenea, stimuleaza metabolismul plantelor, cresterea si dezvoltarea plantelor, creste rezistenta la conditii climatice dificile.
Compozitie:
75% CaCO3 – carbonat de calciu;
5% MgCO3 – carbonat de magneziu;
42,2 % – constituienti alcalini (de exemplu oxid de Calciu – CaO)
4,71% SiO2 – dioxid de siliciu
1% Al2 O3 – trioxid de aluminiu
0,6% Na2O – monoxid de sodiu
0,33% SO4-2 – sulfat
0,25% Fe – fier
0,2% K2O – monoxid de potasiu
0,02% Mn – mangan
Mod de utilizare:
- Cartof, cartof dulce, sfecla furajera, sfecla de zahar, fasole, mazare, capsun, menta, piper, coriandru, mac, hamei, mustar– 4 aplicari: prima aplicare dupa ce primele frunze sunt complet dezvoltate, iar urmatoarele respectand un interval de 15 zile intre aplicari;
- Ceapa, praz, usturoi, morcov, patrunjel, patarnac, gulie, cicoare, ridichii, varza, conopida, salata, andive, spanac – 4 aplicari, prima in perioada 3-4 frunze, iar urmatoarele respectand un interval de 15 zile intre aplicari;
- Tomate, vinete, ardei, castravete, pepene galben/verde, dovleac – 5 aplicari: prima in perioada 3-4 frunze, iar urmatoarele respectand un interval de 15 zile intre aplicari;
- Mar, par, prun, cires, piersic, cais, gutui, vita de vie, coacaz, mur- 4 aplicari: prima inaintea infloririi, iar urmatoarele respectand un interval de 15 zile intre aplicari;
- Arbusti ornamentali/flori – 4 aplicari prima in perioada de crestere intensa a plantei/ dezvoltarea primelor frunze, iar urmatoarele respectand un interval de 15 zile intre aplicari.
Beneficii:
- favorizeaza absorbtia elementelor nutritive, greu accesibile pentru plantele din sol;
- imbunatateste recolta si calitatea ei;
- creste rezistenta plantelor si vitalitatea acestora, mai ales in caz de stres fiziologic;
- creste toleranta fata de inghet, seceta si rezistenta fata de infectiile fungice;
- reduce semnificativ nivelul de fitotoxicitate cauzat de erbicidari;
- reduce necesarul de apa;
- ajuta la formarea de radacini mai puternice si mai bine ramificate;
- sporeste cresterea si intensifica activitatea clorofiliana;
- prezinta un usor efect repelent.