Recomandat de catre Comunitatea Europeana pentru cultivarea ecologica 

LITHOVIT® Forte este format din carbonat de calciu, cu elemente nutritive cum ar fi calciu, magneziu, siliciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, mangan, cupru, zinc si sodiu.   

LITHOVIT® Forte creeaza o crestere 100% naturala, fara aditivi chimici, fiind dezvoltat pentru a permite si promova o crestere sanatoasa a plantelor. De asemenea, stimuleaza metabolismul plantelor, cresterea si dezvoltarea plantelor, creste rezistenta la conditii climatice dificile.

Compozitie:
75% CaCO
3 – carbonat de calciu; 

5% MgCO3 – carbonat de magneziu; 

42,2 % – constituienti alcalini  (de exemplu oxid de Calciu – CaO) 

4,71% SiO2 – dioxid de siliciu 

1% Al2 O3 – trioxid de aluminiu 

0,6% Na2O – monoxid de sodiu 

0,33% SO4-2  – sulfat 

0,25% Fe – fier 

0,2% K2O – monoxid de potasiu 

0,02% Mn – mangan 

Mod de utilizare: 

  • Cartof, cartof dulce, sfecla furajera, sfecla de zahar, fasole, mazare, capsun, menta, piper, coriandru, mac, hamei, mustar– 4 aplicari: prima aplicare dupa ce primele frunze sunt complet dezvoltate, iar urmatoarele respectand un interval de 15 zile intre aplicari; 
  • Ceapa, praz, usturoi, morcov, patrunjel, patarnac, gulie, cicoare, ridichii, varza, conopida, salata, andive, spanac – 4 aplicari, prima in perioada 3-4 frunze, iar urmatoarele respectand un interval de 15 zile intre aplicari; 
  • Tomate, vinete, ardei, castravete, pepene galben/verde, dovleac – 5 aplicari: prima in perioada 3-4 frunze, iar urmatoarele respectand un interval de 15 zile intre aplicari; 
  • Mar, par, prun, cires, piersic, cais, gutui, vita de vie, coacaz, mur- 4 aplicari: prima inaintea infloririi, iar urmatoarele respectand un interval de 15 zile intre aplicari; 
  • Arbusti ornamentali/flori – 4 aplicari prima in perioada de crestere intensa a plantei/ dezvoltarea primelor frunze, iar urmatoarele respectand un interval de 15 zile intre aplicari. 

Beneficii: 

  • favorizeaza absorbtia elementelor nutritive, greu accesibile pentru plantele din sol; 
  • imbunatateste recolta si calitatea ei; 
  • creste rezistenta plantelor si vitalitatea acestora, mai ales in caz de stres fiziologic; 
  • creste toleranta fata de inghet, seceta si rezistenta fata de infectiile fungice; 
  • reduce semnificativ nivelul de fitotoxicitate cauzat de erbicidari; 
  • reduce necesarul de apa; 
  • ajuta la formarea de radacini mai puternice si mai bine ramificate; 
  • sporeste cresterea si intensifica activitatea clorofiliana; 
  • prezinta un usor efect repelent.