Erbicid selectiv ce combate postemergent buruienile monocotile și dicotile din porumb

DUCEL

 

Conţine: 40 g/l nicosulfuron
Beneficii Ducel:

  • Formulare nouă, foarte eficientă;
  • Foarte eficient împotriva unor buruieni dificil de combătut, cum ar fi Sorghum halepense, Agropyron repens, Echinochloa crus-galli, etc
  • Aderență foarte buna si rezistenta la ploaie
  • Nu sunt necesari adjuvanti suplimentari
  • Selectivitate ridicata pentru porumb
  • Perioada de aplicare extinsa

Mod de acțiune:

Ducel este un erbicid sulfonilureic cu acţiune sistemică pentru combaterea postemergentă a buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate din cultura de porumb. Acesta este selectiv pentru porumb. Produsul este absorbit rapid de către buruieni prin intermediul frunzelor, iar apoi acesta este translocat în toată planta. Nicosulfuronul blochează activitatea enzimei acetolactat sintaza (ALS) necesară în sinteza aminoacizilor esenţiali.

Inhibarea ALS duce la încetarea diviziunii celulare și prin urmare la încetarea creșterii buruienilor la scurt timp după aplicarea produsului. Primele simptome (vizibile) apar la câteva zile de la aplicarea produsului.

Buruienile se necrozează și mor în decurs de una – trei săptămâni. Această perioadă depinde în mare măsură de condițiile meteorologice (temperatură și umiditate a solului). Vremea caldă și umedă accelerează acţiunea produsului, temperatura scăzută și seceta pot întârzia acţiunea acestuia. Acţiunea lui Ducel este mai rapidă atunci când condiţiile de vegetaţie sunt optime și burienile sunt în faza de creștere activă.

Se aplică atunci când porumbul este la faza de 2–8 frunze (BBCH 12–18), în doză de 1 l/ha