Sword 240 EC

Erbicid pentru combaterea buruienilor monodicotiledonate din culturile de grâu, secară şi triticale
Conține: 240 g/l clodinafop-propargil (Nr. CAS: 105512-06-9)
Omologat în România cu certificat de omologare nr. 312 PC/10.04.2017
-Inhibă creşterea buruienilor în maxim 48 de ore de la aplicare.
-Combate buruieni problemă: ovăz sălbatic (Avena fatua), hiruşor (Poa annua), coada vulpii (Alopecurus myosuroides), raigras (Lolium spp.), meiul canarilor (Phalaris canariensis).
-La cultura de grâu poate fi aplicat până la începerea fazei de burduf.

PROPRIETĂȚI FIZICO-CHIMICE
Sword 240 EC este un concentrat emulsionabil pe bază de clodinafop-propargil (240 g/l) ca substanță activă și cloquintocet-mexil (60 g/l) ca agent fitoprotector. Se prezintă sub forma unui lichid limpede, omogen, mobil, de culoare maro-chihlimbar, cu miros caracteristic.
MOD DE ACȚIUNE
Sword 240 EC este un erbicid graminicid cu spectru larg de acțiune. Substanța activă clidinafop propargil , in combinație cu agentul fitoprotector cloquintocet-mexil, poate fi folosit ca erbicid selectiv, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate din culturile de grâu (moale și dur), secară și triticale.
Clodinafop-propargil face parte din grupa chimică a ariloxifenoxipropionaților și acționează asupra sintezei lipidelor prin divizarea celulelor. Inhibarea creșterii buruienilor sensibile are loc în termen de 48 ore de la aplicare, reducând astfel rapid concurența cu plantele de cultură. În
decurs de câteva zile, frunzele buruienilor capătă diverse culori (galben, roșu sau maro), după care dezvoltarea acestora încetează.
Moartea completă a buruienilor are loc la 2 – 3 săptămâni de la aplicare, în funcție de speciile de buruieni și de condițiile de creștere. Buruienile care nu sunt complet distruse rămân atrofiate și nu concurează cu plantele de cultură. Clodinafop-propargil este rapid translocat și se acumulează în meristeme. Acțiunea sa optimă se obține la aplicarea în condiții favorabile de vreme pentru creșterea activă a buruienilor (căldură și umiditate)
INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE
Sword 240 EC este un erbicid recomandat pentru combaterea buruienilor monocotiledonate din culturile de grâu (moale și dur), secară și triticale. Se aplică un singur tratament cu Sword 240 EC, pe aceeași suprafață, într-un sezon. Momentul optim pentru aplicarea tratamentului este înainte de începerea fazei de burduf (BBCH 41), pentru grâu, respectiv înainte de apariția celui de-al 2-lea internod (BBCH 32) pentru secară și triticale, iar buruienile să nu aibă mai mult de 5 frunze.
ATENȚIE
• NU se recomandă utilizarea produsului la culturile de orz și ovăz!
• NU se recomandă aplicarea tratamentului cu Sword 240 EC în cazul în care culturile de cereale
au fost afectate de îngheț, în caz de secetă extremă, umiditate excesivă, precum și când culturile suferă de deficit nutrițional, boli sau atac de dăunători!
• NU se aplică în amestec cu erbicide hormonale (grupa auxinelor)!
Pentru îmbunătățirea eficacității, produsul poate fi aplicat împreună cu un adjuvant (uleiuri metilate de semințe, uleiuri minerale sau surfactanți ne-ionici). Aplicat conform recomandărilor și în condiții normale de climă, produsul nu prezintă fitotoxicitate față de culturile recomandate.
Sword 240 EC este omologat în România la următoarele culturi și condiții de aplicare:

Cultură

Buruieni combătute

Doză

Grâu (moale și dur)

Buruieni monocotiledonate: coada vulpii, odos, hirușor, raigras, meiul canarilor

0,25 l/ha se aplică postemergent, înainte de începerea fazei de burduf (BBCH41) buruienile nu trebuie să aibă mai mult de 5 frunze

Secară, triticale

Buruieni monocotiledonate: coada vulpii, odos, hirușor, raigras, meiul canarilor

0,25 l/ha se aplică postemergent, înainte de apariția celui de-al 2 lea internod (BBCH 32) buruienile nu trebuie să aibă mai mult de 5 frunze

preloader