Contine: 600 g/l – acid 2,4 D din sare de dimetilamina

Ce este PRODATE REDOX si pentru ce se foloseste?

Auxinele continute de erbicidele fenoxi fac posibila combaterea cu succes, de peste 50 ani, a majoritătii buruienilor dicotiledonate anuale si perene fara a crea rezistenta. In amestec cu alte erbicide, contribuie decisiv la managementul activ de rezistenta in programele de combatere integrata.

PRODATE REDOX este un erbicid sistemic, de tip hormonal, care se absoarbe prin frunze. O parte din substanta activa este transportata spre frunze, iar cealalta spre radacini. Datorita excesului de auxine, metabolismul buruienilor devine extrem de ridicat. Erbicidul determina o dezvoltare anormala a celulelor (cresterea devine necontrolabila), inhiba respiratia si dezvoltarea sistemului radicular al buruienilor. Viteza de translocare a erbicidului depinde de doza aplicata, talia buruienilor si, in mod special, de conditiile climatice (umiditate, temperatura), inainte si dupa tratament.

Mod de utilizare:

PRODATE REDOX se aplica in postemergenta, in vegetatie, pe vreme calma, cand temperatura este de peste 15°C, conform omologarii produsului. La cerealele paioase, se aplica de la stadiul de infratire al plantelor, pana la formarea primului internod. La porumb, administrarea erbicidului se va face primavara, cand plantele de porumb au 4 – 6 frunze, iar buruienile sunt in stadiul de rozeta – Cirsium arvense < 10 cm. Cantitatea de solutie recomandata a se aplica pe suprafata de un hectar este cuprinsa între 200 – 400 litri. In conditii de seceta se aplica 400 l solutie/ha. Buruieni dicotiledonate anuale si perene, sensibile si partial sensibile la 2,4 D: Amaranthus retroflexus (stir salbatic), Atriplex spp. (loboda salbatica), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Centaurea cyanus (albastrita), Chenopodium album (spanac salbatic), Cirsium arvense (palamida) Polygonum aviculare (troscot), Raphanus spp. (ridiche salbatica), Rumex acetosa (macris), Senecio vulgaris (spalacioasa), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Solanum nigrum (zarna), Sonchus arvensis (susai), Stellaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulita), Vicia spp. (mazariche), Xanthium italicum (cornaci).

Cultura

Buruieni combatute

Doza

Momentul aplicarii

Grau

Buruieni dicotiledonate anuale si perene sensibile si partial sensibile la 2,4 D

1,0 l/ha

Postemergent BBCH 13-29

Porumb

Buruieni dicotiledonate anuale si perene sensibile si parţial sensibile la 2,4 D

1,0 l/ha

Postemergent BBCH 13-16

Compatibilitate:

Erbicidul PRODATE REDOX este compatibil cu alte erbicide, fungicide si insecticide. Inainte de folosire se recomanda efectuarea unui test practic de compatibilitate respectand dozele indicate pe eticheta. Se recomanda consultarea tabelelor de compatibilitati.

preloader