STARPRO 430 SC

STARPRO 430 SC

 

Contine: Tebuconazol 430 g/l
Producator: Rotam Agrochemical Europe Limited, Anglia

 

STARPRO 430 SC este un fungicid triazolic sistemic, cu actiune preventiva, curativa si eradicanta. Are un spectru larg de boli combatute si culturi protejate. Este absorbit rapid in planta si se transloca acropetal. Actioneaza ca inhibitor al biosintezei ergosterolului, iar celulele patogenului nu mai pot forma membrana.
Timpul de pauza de la ultimul tratament si pana la recoltare si consum este de 35 zile la grau si orz si de 56 zile la rapita.

 

MOD DE APLICARE:

 

STARPRO 430 SC se aplica prin stropire in timpul vegetatiei, o singura aplicare pe sezon la cerealele paioase si 2 aplicari la rapita. Intervalul dintre tratamente poate fi de 14 zile. Timpul de pauza de la ultima aplicare si pana la recoltare este de 56 zile la rapita si 35 zile la grau si orz. Se stropeste cand temperatura mediului depaseste 12 0 C. Pentru evitarea crearii formelor rezistente ale patogenilor, se recomanda alternarea cu fungicide din grupe chimice diferite.
STARPRO 430 SC poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Inainte de utilizare, se agita bine apoi se masoara cu grija doza de produs. Volumul de solutie recomandat este de 200- 400 l/ha, in functie de echipamentul de stropit, iar presiunea de lucru a masinii de 2-3 bari.

Se va aplica cu grija in apropierea apelor, in asa fel incat produsul sa nu ajunga sa le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent si se va cunoaste latimea de lucru a aplicatoarelor. Dupa terminarea lucrului, masinile vor fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs.
La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul. Se adauga produsul de tratat si apoi se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului. Ambalajul gol se clateste de trei ori, iar lichidul rezultat se toarna in rezervorul masinii de stropit.

Cultura Doza Agentul patogen Perioada de aplicare
Rapita 0,45 l/ha Putregaiul negru (Phoma lingam), Alternarioza (Alternaria spp.), Putregaiul cenusiu (Botrytis spp.)

Regulator de crestere

Toamna – 4-8 frunze (BBCH 14-18)
0,6 l/ha Putregaiul negru (Phoma lingam), Alternarioza (Alternaria spp.), Putregaiul cenusiu (Botrytis spp.)

Regulator de crestere

Primavara – cresterea tulpinii (BBCH 30-39)
0,75 l/ha Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Alternarioza (Alternaria spp.), Putregaiul cenusiu (Botrytis spp.) Primavara- inflorire
(BBCH 65-69)
Grau 0,6 l/ha Rugina bruna (Puccinia recondita), Fainarea (Blumeria graminis), Septorioza (Septoria tritici), Helmintosporioza (Pyrenophora tritici-repensis) Pana la aparitia frunzei standard (BBCH 30-39)
0,6 l/ha Rugina bruna (Puccinia recondite), Fainarea (Blumeria graminis), Septorioza (Septoria tritici), Septorioza spicelor (Phaeosphaeria nodorum), Fuzarioza (Fusarium spp) Aparitia spicului pana la inceputul infloritului (BBCH 51-61)
Orz 0,6 l/ha Rugina (Puccinia hordei), Fainarea (Blumeria graminis), Arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis), Patarea reticulara (Pyrenophora teres) Sfarsit infratire – al doilea internod (BBCH 29-32)
0,6 l/ha Rugina (Puccinia hordei), Fainarea (Blumeria graminis), Arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis), Patarea reticulara (Pyrenophora teres) Aparitia spicului – pana la inceputul infloritului
(BBCH 51-61)

 

COMPATIBILITATE:
Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.

 

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII:
Fungicidul STARPRO 430 SC nu este fitotoxic pentru culturile la care este autorizat. Nu solicita pauza de la ultima aplicare si pana la infiintarea culturii urmatoare.
A nu se intra in cultura tratata, inainte ca solutia de pe plante sa fie complet uscata.

 

Abonează-te la newsletter-ul Agrii și ai 10% discount pe magazin.agrii.ro

 

Agrii.ro va folosi datele de contact pe care le furnizați în acest formular pentru a vă contacta în scop de marketing.

preloader