Nutri-Phite PGA – Induce rezistenta plantelor la boli

Biostimulator foliar şi complex nutritiv Nutri-Phite® PGA este un biostimulator si un complex nutritiv brevetat, unic, pentru maximizarea absorbtiei azotului, o mai buna dezvoltare a radacinilor precum si pentru inducerea rezistentei la boli. Creste absorbtia, sinteza si utilizarea ingrasamintelor, ducand la o mai buna instalare si crestere, dar si la o productie si calitate superioara.

Nutri-Phite® PGA activeaza metabolismul plantei, crescand imunitatea acesteia intrerupand dezvoltarea ciupercilor fitopatogene.

Nutri-Phite PGA - Induce rezistenta plantelor la boli  %Post Title

Nutri-Phite® PGA este un produs de referinta si care este de neinlocuit din cadrul programelor de tratamente impotriva bolilor. Efectul de inducere a rezistentei plantelor la boli este dat de continutul ridicat de fosfiti din produs.

Datorita concentratiei ridicate de fosfiti, Nutri-Phite® PGA stimuleaza mecanismul de protectie biologica al plantei, inducand biosinteza fitoalexinei naturale resveratrol sub formele CIS si TRANS precum si biosinteza viniferinei.

In plus, Nutri-Phite® PGA este un produs conceput pentru a creste eficienta fertilizarii. Nutri-Phite® PGA asigura culturii cantitatea de fosfor necesara in fazele critice (imediat dupa rasarire, inainte de inflorit) atunci cand plantele nu pot utiliza rezerva de fosfor din sol in mod eficient.

Formularea speciala a produsului, Nutri-Phite® PGA ii permite sa se poate aplica in amestec cu majoritatea produselor de protectia plantelor, inclusiv a celor pe baza de cupru.

Nutri-Phite® PGA nu trebuie sa lipseasca din nici un program de tratamente impotriva bolilor si in special din programele de tratamente impotriva manei: mana tomatelor (Phytophthora infestans), mana cartofilor (Phytophthora infestans), mana castravetilor (Pseudoperonospora cubensis), mana vitei de vie (Plasmopara viticola) dar si a rapanului la mar.

Avantajele utilizarii produsului Nutri-Phite® PGA

  • Imbunatateste starea fitosanitara a plantelor inducand rezistenta la boli;
  • Stimuleaza redistribuirea elementelor nutritive in planta;
  • Creste utilizarea azotului in planta prin cresterea ratei de reducere a azotului;
  • Stimuleaza fixarea carbonului datorita reglarii procesului de fotosinteza;
  • Imbunatateste dezvoltarea culturii in primele faze de vegetatie;
  • Stimuleaza dezvoltarea sistemului radicular, conferind o mai buna toleranta la seceta si factori de stres;
  • Creste continutul de substanta uscata din fructe;
  • Reduce riscul aparitiei fitotoxicitatii la aplicarea tratamentelor fitosanitare;
  • Optimizeaza potentialul de productie.

 

Comanda acum

preloader