CALCINIT- îngrășământ pentru fertigare!
CALCINITTM este un îngrășământ pentru fertirigare de înaltă calitate 100% solubil în apă care conține Azot și Calciu.
Este un produs excelent pentru toate sistemele de fertirigare: pivoți, sisteme de picurare, aspersoare precum și sisteme manuale de aplicare.
AVANTAJE:
- Azot nitric, care este folosit imediat de către plante și nu intră în competiție în sol cu ionii de Potasiu și Magneziu.
- Sursa preferată de Azot pentru toți legumicultorii.
- 100% solubil în apă și fără reziduri.
- Liber de Clor, Sodiu și metale grele!
- Se poate amesteca cu toate celelate tipuri de îngrășăminte pentru fertirigare, cu excepția soluțiilor stock ce conțin fosfați sau sulfați.
Specificații produs:
TOTAL AZOT | 15,5% | Solubilitate(20⁰C) | 1200g/l apă |
AZOT NITRIC | 14,4% | EC(1g/l la 20⁰C) | 1,2mS/cm |
AZOT AMONIACAL | 1,1% | pH(1% solutie) | 6 |
CALCIU (CaO) | 26,3% | Culoare | albă |
De ce să folosim CALCINITTM ?
Azot Nitric (NO₃–):
Sursă rapidă de Azot
Creștere rapidă a plantelor
Producții ridicate
Dezvoltare lăstari
Calciu:
Întărire perete celular</br/>Fermitate a fructelor și legumelor
Toleranță la stres și boli
Rezistență la păstrare
Dezvoltare rădăcină
Bor:
Îmbunătățire înflorit
Rădăcină sănătoasă
Dezvoltare lăstari
Număr mare de fructe
Țesuturi elastice
Solubilitate CALCINITTM:
Plantele au nevoie de surse de Calciu foarte solubil pentru absorpție, acest lucru este cu atât mai important în fertirigare!
Calciul este un element imobil în plante, de aceea trebuie administrat constant pentru a ajunge la frunzele tinere și ulterior la fructe.Datorită consumului ridicat de Calciu la legume, este nevoie să folosim o sursă de Calciu foarte bună!
Nume | Conținut de Ca (%) | Apa necesară pentru dizolvarea a 1 kg de produs(L) |
Azotat de Calciu | 19 | 1 |
Clorură de Calciu | 36 | 1.3 |
Fosfat Monocalcic | 16 | 55 |
Sulfat de Calciu | 23 | 415 |
Oxid de Calciu | 71 | 760 |
Fosfat dicalcic | 23 | 3165 |
Carbonat de Calciu | 40 | 66000 |
Efectele carenței de Calciu
Crăparea fructelor
Putregaiul apical al fructelor