Cum scăpăm de buruienile și mușchii din aleile pavate sau pietruite?
Cum combatem buruienile, mușchii și algele din cimitire?

Montarea pavajelor din pavele sau piatră pe alei reprezintă o alternativă estetică din ce în ce mai des folosită față de aleile betonate, atunci când vă amenajați curtea sau grădina. Spre deosebire de alte materiale, pavelele sau piatra asigură o flexibilitate foarte bună, atunci când este nevoie de o intervenție la sistemul de canalizare sau la instalația electrică de sub terasament.
Una dintre cele mai frecvente probleme ale aleilor pavate, pe care le poate afecta din punct de vedere estetic, o reprezintă dezvoltarea de buruieni, mușchi și alge între pavele. De asemenea, în cimitire una dintre situațiile neplăcute o reprezintă apariția buruienilor, a mușchilor sau algelor de pe morminte sau pe aleile dintre morminte.

Pentru toate aceste situații, recomandăm utilizarea produsului Beloukha, pe bază de acid pelargonic (acid nonanoic) – un erbicid total, de contact de origine vegetală obținut din floarea-soarelui. Beloukha asigură nu doar combaterea buruienilor, dar și a mușchilor și a algelor crescute între pavele și pietre. Efectul aplicării produsului se vede imediat, astfel țesutul tratat al plantei moare după 3-48 ore de la aplicare, din cauza deshidratării. După aplicare, Beloukha se descompune complet în mai puțin de două zile în CO2 și apă.

Aplicarea soluției de Beloukha se efectuează la o temperatură minimă de 19°C, în perioadele de creștere activă, atunci când soarele strălucește. Buruienile să nu aibă frunzele umede. Aveți grijă să acoperiți cu soluție plantele și mușchii uniform și complet. Nu tratați plantele care nu sunt vizate, în special gazonul sau peluza. Pentru succesul optim al tratamentului de combatere a buruienilor apărute între pavele și pietre, buruienile trebuie tratate la începutul creșterii, până la 10 cm înălțime. De asemenea, apa folosită trebuie să aibă o temperatură minimă de 16 °C.

Pentru a obține efectele dorite, Beloukha trebuie aplicat într-o concentrație de 8%, astfel diluați 80 ml de produs într-un litru de apă apoi stropiți cu o pompă de stropit.
Cere Beloukha în fitofarmacia ta!

Dr. ing. Valerian IȘTOC
Business Development Director, Agrii România