Epoca de semanat lucerna se apropie

Lucerna FELSY este una dintre cele mai valoroase plante de nutreț, datorită conținutului său mare de proteină cu o digestibilitate foarte ridicată. Mai mult, este rezistentă la secetă, frig, și are o capacitate extraordinară de regenerare după cosire.
Lucerna FELSY este potrivită pentru toate tipurile de sol din România. Are o lăstărire foarte puternică de la bază și un foliaj bogat. De asemenea, rezistența foarte ridicată la bolile foliare și la nematozi fac ca această lucernă să fie foarte apreciată de cultivator.
Datorită sistemului radicular dezvoltat, foarte adânc, FELSY îmbunătățește structura solului și se comportă foarte bine în condiții uscate. Din acest motive, lucerna Felsy poate fi utilizata timp de mai mulți ani, fără probleme.
FELSY, un soi de dormanță 6 poate fi utilizat atât pentru cosit cât și pentru însilozare. Este important de adăugat faptul că, numărul mare de lăstari, mai ales dacă este irigată, poate duce la producerea unei cantități mari de furaje, cu o valoare proteică foarte bună.
Lucerna FELSY se seamănă în perioada februarie-aprilie și august – septembrie.
Așa că este este momentul ideal să achiziționați Felsy, prin rețeaua Agrii România, mai ales că mai este puțin timp până la perioada de semănat.
Sunt importante și câteva informații tehnice despre semănat, și anume: lucrarea superficială a solului, tasarea solului după semănat, iar doza de semănat: 25 kg/ha
Seamănă lucerna Felsy pentru a obține producții remarcabile. Contactează specialiștii Agrii: https://agrii.ro/contact/
Felsy – Pentru văcuțe fericite alege Felsy

Info pentru agronomi!

Ce este dormanța la lucernă ?
Dormanţa la lucernă este dată de înălţimea plantei la 25 de zile după coasă, la cultura înfiinţată în primăvară. Pentru a determina gradul de dormanţă se foloseşte un sistem de notare de la 1 la 11. Soiurile cu dormanţă 1 sunt cele mai dormante iar cele cu dormanţă 11 sunt cele mai puţin dormante.
Soiurile cu dormanţă mare (dormanță 1-2) depăşesc cu uşurinţă iernile grele şi supravieţuiesc la temperaturi scăzute dar realizează producţii de furaj scăzute. Soiurile mai puţin dormante (dormanță 10-11) realizează producții mari de furaj, materializate printr-un număr mai mare de coase, în schimb nu sunt foarte rezistente la îngheţ.
Fermierii trebuie să aleagă un soi cu dormanța cea mai scăzută, dar care rezistă în regiunea lor pe perioada iernii – astfel vor beneficia de productivitate optima.
Felsy este un soi de dormanță 6 ceea ce indică un echilibru bun între producția de furaj și rezistența la temperaturile scăzute!