Contine: Cimoxanil 50 g/kg + Mancozeb 680 g/kg  

Fungicid sistemic si de contact omologat pentru combaterea manei la vita de vie si legume. 

MOD DE ACTIUNE:  

Video WG este o combinatie intre un fungicid sistemic si un fungicid de contact, pentru combaterea manei la vita de vie, cartof si tomate. Video WG combina efectul sinergic a doua substante active asigurand protectia la suprafata frunzei (actiune preventiva) cu actiune penetranta a mezofilul frunzei (datorita efectului translaminar al cimoxanil si a actiunii multisite a mancozebului). Video WG are atat o actiune preventiva, cat si curativa. 

Timp de pauza: de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare trebuie sa treaca: 35 de zile la vita de vie; 14 zile la cartof; 3 zile la tomate proaspete; 10 zile la tomate pentru industrializare. 

MOD DE UTILIZARE:  

Vita de vie: pentru combaterea manei vitei de vie (Plasmopara viticola), se realizeaza maxim 4 tratamente pe an, cu un interval de aplicare de 10 zile. Momentul aplicarii: atunci cand exista risc de infectie sau la avertizare, intre etapa 13 (3 frunze deschise) si etapa 71 (aparitia fructelor, fructele tinere incep sa se umfle, ”curatarea boabelor” este completa).  

Cartof: pentru combaterea manei cartofului (Phytophtora infestans), se realizeaza maxim 4 tratamente pe an, cu un interval de aplicare de 7-10 zile. Momentul aplicarii: atunci cand exista risc de infectie sau la avertizare, intre etapa 39 (acoperire completa a culturii: peste 90% din plante se ating intre randuri) si etapa 91 (inceputul ingalbenirii frunzelor).  

Tomate: pentru combaterea manei tomatelor (Phytophtora infestans), se realizeaza maxim 5 tratamente pe an, cu un interval de aplicare de 7-10 zile. Momentul aplicarii: intre etapa 20 (10 sau mai multe frunze deschise) si etapa 71 (primul grup de fructe: primul fruct a atins dimensiunea tipica). 

COMPATIBILITATE:  

Video WG este compatibil cu majoritatea pesticidelor folosite in agricultura. Pentru o folosire corecta a produsului, inainte de amestecarea lui Video WG cu orice alt produs de protectia plantelor sau ingrasamant se consulta tabelele de compatibilitati, se efectueaza un test pe cultura respectiva. 

Mod de aplicare: 

Cultura 

Doza 

Agentul patogen 

Vita de vie 

1,6 kg/ha 

Mana (Plasmopara viticola

Cartof 

2,0 kg/ha 

Mana (Phytophtora infestans

Tomate 

2,0 kg/ha 

Mana (Phytophtora infestans

 

preloader