Utilizarea ingrasamintelor microgranulate

Tehnologia de fertilizare cu îngrășăminte microgranulate este destul de recentă. Îngrășămintele microgranulate sunt îngrășământe starter care se administrează în zona rădăcinilor nou create, se administrează odată cu semănatul fiind destinat să furnizeze în special fosforul dar și zincul, elemente determinante pentru dezvoltarea rădăcinii.
NUTRIBOOST 10:45, este îngrășământul microgranulat, care oferă substanțe nutritive mai ușor disponibile plantelor, stimulând creșterea acestora în primele etape ale dezvoltării.
Datorită conținutului său ridicat de fosfor și a prezenței zincului, NUTRIBOOST 10:45 stimulează semnificativ creșterea sistemului radicular și o pornire rapidă și uniformă în primele faze de dezvoltare.

NUTRIBOOST 10:45 ajută cultura să depășească momentele de stress, care pot apărea în primele faze de dezvoltare. Efectele economice ale aplicării îngrășămintelor acestui produs sunt deja evidente încă din primul an de aplicare, mai ales în condiții extreme de dezvoltare ale plantelor. Se aplică odată cu semănatul, folosind dispozitive speciale pentru îngrășămintele microgranulate. NUTRIBOOST se aplică fie direct pe rând, fie odată cu însămânțarea, în doză de 20-40 kg/ha.

Pentru a vă convinge de eficacitatea lui NUTRIBOOST 10:45 enumerăm câteva avantaje:
• Îmbunătățește și accelerează creșterea inițială a plantelor tinere; Unul dintre principalele avantaje ale utilizării îngrășământului microgranulat NUTRIBOOST îl reprezintă în primul rând stimularea dezvoltării rădăcinilor pentru a avea încă din primele faze de vegetație un sistem radicular puternic dezvoltat, care, de altfel va reprezenta și principalul factor de influență pentru următoarele beneficii menționate mai jos.

• Complementează fertilizarea de bază – Îngrășămintele Microgranulate NUTRIBOOST 10:45 nu reprezintă o alternativă la fertilizarea de bază și, datorită modului de aplicare ultralocalizată, completează necesarul de nutrienți ușor disponibili plăntuțelor, care altfel ar fi avut de suferit până la accesarea îngrășământului din fertilizarea de bază. Prin dezvoltarea unui sistemului radicular puternic, se va valorifica astfel mult mai bine îngrășământul de bază aplicat

• Plantele nou răsărite, având un sistem radicular slab, se pot dezvolta rapid doar dacă au cantitate suficientă de nutrienți disponibili și ușor asimilabili în apropiere. Prin aplicarea ultralocalizată a NUTRIBOOST 10:45 se asigură o cantitate de nutrienți foarte ușor solubili și disponibili plantelor ce vor intensifica și accelera creșterea inițială a plantelor tinere

• reduce efectele negative ale agenților patogeni asupra creșterii și dezvoltării plantelor;- Având în vedere ca microgranulele de îngrășământ NUTRIBOOST 10:45 se află chiar lângă sămânța plantei de cultură, aceasta va beneficia de un avantaj față de buruieni și va ajuta plantele de cultură ”să închidă mai rapid rândurile”, umbrind astfel buruienile. Printr-o bună aprovizionare cu elemente nutritive, planta va lupta mai bine cu bolile și cu atacul de dăunători.

• absorbție ridicată și utilizare mai eficientă a îngrășămintelor aplicate; Un sistem radicular mai bine dezvoltat va avea acces la o rezervă mai mare de elemente nutritive provenite atât din îngrășămintele aplicate de către fermier cât și din sol, datorită volumului mai mare de sol pe care îl poate explora. În contextual actual când prețul îngrășămintelor este ridicat – o utilizare mai bună a îngrășămintelor applicate înseamnă și o creștere a eficienței economice a aplicării lor.

• crește productivitatea și rentabilitatea culturilor; Prin accelerarea creșterii vegetative începutul perioadei de dezvoltare a culturii și creșterea unui sistem radicular puternic, planta va beneficia de o perioadă mai lungă și mai favorabilă, dar și de mai multe resurse pentru umplerea bobului. Printr-o nutriție de calitate și dozată adecvat, calitatea și cantitatea producției va fi net superioară.

Rețineți, fosforul din NUTRIBOOST 10:45 este protejat împotriva blocării acestuia în sol de către ionii de Aluminiu, Fier sau Calciu fiind disponibil în totalitate culturii. În plus, prin formula sa NUTRIBOOST previne apariția carenței de zinc, una dintre cele mai frecvente carențe de microelemente din România.

Contactează specialiștii Agrii: https://agrii.ro/contact/

preloader