Erbicid selectiv și sistemic pentru culturile de cereale păioase, porumb și pomi

Tidex

Substanță activă: Fluroxipir 200 g/l

MOD DE ACȚIUNE:
TIDEX este un erbicid sistemic, pe bază de fluroxipir, substanță activă care face parte din grupa chimică a acizilor piridincarboxilici. Fluroxipir este preluat predominant de frunze și translocat rapid, atât ascendent, cât și descendent către alte părți ale plantelor. Plantele sensibile își încetează imediat creșterea și intră în proces de clorozare începând de la vârf, iar în decurs de 7 – 10 zile, în funcție de condițiile locale, sunt distruse total.
Fluroxipir nu prezintă activitate reziduală.

MOD DE UTILIZARE:
TIDEX se aplică postemergent la culturile de cereale și porumb, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene. Se aplică un singur tratament cu TIDEX pe aceeași suprafață, într-un sezon. În vederea reducerii competiției cu plantele de cultură, se recomandă ca tratamentele să se aplice în faza de 2 – 4 frunze a buruienilor dicotiledonate. La aplicare se folosesc echipamente terestre, bine reglate, astfel ca soluția de erbicidat să nu ajungă pe alte suprafețe sau pe alte plante de cultură.
Se folosesc volume normale de soluție la hectar (200 – 400 L/ha).
TIDEX poate fi aplicat cu echipamente convenționale de pulverizat, incluzând echipamente atașate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate și calibrate conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător. Volumul de soluție utilizat este de 200 – 400 L/ha, în funcție de echipamentul de stropit. Pentru o eficacitate mărită, este recomandată folosirea produsului împreună cu un agent de umectare compatibil precum adjuvantul MIG.
IMPORTANT! La prepararea soluției, primul produs în tancul de amestec va fi adjuvantul MIG apoi se umple până la jumătate cu apă rezervorul mașinii și se pornește agitatorul. Se adaugă produsul Tidex și apoi se completează cu apă până la umplerea rezervorului.
Ca etapă din rotația culturilor, alegerea culturilor următoare pentru a fi semănate după recoltarea celor tratate cu TIDEX se face fără restricții.

COMPATIBILITATE:
TIDEX poate fi compatibil cu multe dintre pesticidele folosite în mod curent în România. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. În mod obligatoriu, se vor respecta și instrucțiunile de folosire a produsului partener. Modul de comportare al culturii la utilizarea amestecurilor este mult influențat și de condițiile meteorologice. Nu amestecați produsele fără a efectua în prealabil teste de compatibilitate pe suprafețe mici.
Pentru îmbunătăţirea eficacităţii se recomandă ca TIDEX să se aplice combinat cu adjuvantul specific DRIVE în doza de 0,2 l/ha.

BURUIENI COMBĂTUTE:
Turiță (Galium aparine), Căpriță (Chenopodium album), Rocovină (Stellaria media), Mușețel nemirositor (Matricaria inodora), Sugel (Lamium amplexicaule), Urzică moartă (Lamium purpureum), Săgețică (Geranium pusillum), Laptele cucului (Euphorbia heliscopia), Spălăciosă (Veronica arvensis), Măzăriche (Vicia cracca), Floare de nu-mă-uita (Myosotis arvensis), Lingurică (Galeopsis tetrahit), Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Puguliță (Thlaspi arvense), Muștar sălbatic (Sinapis arvensis), Doritoare (Veronica hederifolia), Ventrilică (Veronica persica), Păpădie (Taraxacum officinale), Romaniță de camp (Anthemis arvensis), Albăstrea (Centaurea sp.), Troscot (Polygonum convolvulus), Rapiță (Brassica napus), Susai (Sonchus rye), Volbură (Convolvulus arvensis), Pălămidă (Cirsium arvense), Ardeiul broaștei (Polygonum lapathifolium).
Buruienile dicotiledonate din spectrul de combatere al produsului, sunt cele mai sensibile în stadiul de dezvoltare de 2 – 4 frunze.

Cultura

Buruieni combătute

Doza (l/ha)

Cereale păioase (grâu, orz,

ovăz, secară, triticale)

Buruieni dicotiledonate anuale și perene

1 l/ha

Porumb

1 l/ha

Pomi fructiferi (gutui, măr,

păr, moșmon)

1,5 l/ha

Pentru ca informațiile despre ofertele personalizate și serviciile inovative Agrii să vă fie de folos, vă încurajăm să ne lăsați datele de contact cum ar fi emailul sau numărul de telefon.

    preloader