Știi ce îngrășăminte foliare aplici? Și de ce?

Studiile efectuate și rezultatele din testările efectuate de către departamentul tehnic al AGRII dovedesc că îngrășămintele foliare pot contribui în mod semnificativ la creșterea producțiilor.

Îngrășămintele foliare de tipul NPK + micro (FoliQ Universal, FoliQ Makro 21, Gama Megasol) au un rol important în îmbunătățirea stării nutritive ale plantelor, în momentele de creștere vegetativă puternică și, de asemenea, aplicate odată cu produsele de protecția plantelor, în special erbicidele, le ajută să depășească mai ușor stresul aplicării.

Componența ”+micro” vine să completeze necesarul de microelemente al culturii – în condiții normale, când nu avem carențe.

Îngrășămintele cu microelemente (B, Zn, Mn, Cu, etc) previn și tratează carențele de microelemente.

Pentru a utiliza cât mai eficient îngrășămintele foliare, începând cu primăvara anului 2019, în cadrul pachetului RHIZA este disponibilă și analiza foliară, pentru a identifica cu exactitate carențele din cultură. Aceste analize de țesut foliar sunt necesare, deoarece situațiile în care se manifestă carențe ascunser sunt des întâlnite, spre exemplu: planta nu are concentrația necesară dintr-un microelement, dar nu se manifestă vizibil. Și în cazul carențelor ascunse producția poate fi redusă cu 20-30%. În tabelul atașat, se pot observa rezultatele analizelor foliare (RHIZA – Foliar Pack), efectuate anul trecut în cadrul unui studiu desfășurat în toată țara. Probele de pe frunză s-au prelevat pe data de 24 aprilie, din culturile de grâu. Cu siguranță aceste rezultate ne pot ajuta să aplicăm îngrășămintele foliare, acolo unde trebuie. Aplicarea fertilizării foliare, conform cerințelor plantelor asigură cea mai bună eficiență economică a tratamentului.

Stii ce ingrasaminte foliare aplici? Si de ce?  %Post Title

Pentru detalii referitoare la analizele foliare (pachetele Rhiza – Foliar Pack), întrebați specialistul Agrii – click aici

preloader