Cum scăpăm de afidele din pomii fructiferi!

Pentru pomicultori, anul agricol poate fi unul rodnic dacă se va acorda o atenție deosebită în combaterea dăunătorilor specifici. Pagube semnificative în plantațiile pomicole o fac afidele, fapt pentru care vrem să facem câteva precizări. Afidele se hrănesc cu seva pomilor, atacă frunze, tulpini, muguri, flori, fructe, în funcție de specie. Depistarea atacului afidelor este simplu – căutați frunze deformate, răsucite, verzi sau galbene. Asigurați-vă că verificați partea inferioară a frunzelor, și asta pentru că afidele preferă să se ascundă acolo.

Solutii profesioniste de la specialistii Agrii:  %Post TitleSolutii profesioniste de la specialistii Agrii:  %Post TitleSolutii profesioniste de la specialistii Agrii:  %Post Title

 

Măsuri de combatere

Combaterea acestora se realizează prin metode chimice, cu ajutorul insecticidelor de contact precum: Decis Expert, Karate Zeon, Cyperguard asociate cu insecticide sistemice, precum: Mospilan, Movento.
Prezența afidelor poate fi identificat atunci când frunzele sau tulpinile sunt acoperite cu o substanță lipicioasă, acesta este un semn că afidele au atacat deja pomul în cauză. Lichidul zaharat produs de insecte ca fecale, poate atrage alte insecte, cum ar fi: albinele, furnicile, etc, care adună substanța pentru hrană.

Solutii profesioniste de la specialistii Agrii:  %Post TitleSolutii profesioniste de la specialistii Agrii:  %Post TitleSolutii profesioniste de la specialistii Agrii:  %Post Title

 

Sfat: Se pot aplica tratamente pentru combaterea acestui dăunător pe toată perioada de vegetație de la apariția primelor colonii pe vârfurile lăstarilor.

 

Dr. ing. Laurențiu ȚIBULCĂ
Manager Tehnic CPP

 

Abonează-te la newsletter-ul Agrii

și ai 10% discount pe magazin.agrii.ro

V-ați abonat cu succes la newsletter

A apărut o eroare la trimiterea solicitării dvs. Vă rugăm să încercați din nou.

Agrii.ro va folosi informațiile pe care le furnizați în acest formular pentru a vă contacta în scop de marketing.
preloader