Fungicid pentru combaterea bolilor foliare la grâu, orz, rapiță și muștar

SHALIMAR 250 EC

Substanțe active: Tebuconazol 125 g/l + Protioconazol 125 g/l

SHALIMAR 250 EC are acțiune sistemică în plante. La scurt timp după aplicare, el pătrunde în țesuturile plantelor și este distribuit spre vârful limbului foliar. Protioconazol este o moleculă din clasa triazolilor, cu o excepțională acțiune preventivă, curativă și eradicativă asupra unei game largi de patogeni. Ea are totodată efecte stimulatoare asupra creșterii plantelor. Prin performanțele superioare reflectate în calitatea recoltei, protioconazol reprezintă o alternativă foarte eficientă în combaterea bolilor foliare la culturile de cereale păioase, rapiță și muștar.

 

Când și cum se aplică SHALIMAR 250 EC?
SHALIMAR 250 EC se aplică postemergent, în vegetație pentru combaterea bolilor foliare după cum urmează:
La grâu și orz:
– se utilizează la doza de 0,75 – 1 l/ha pentru combaterea bolilor care formează complexul de boli foliare. Se utilizează pentru 1-2 tratamente în vegetație, efectuate în intervalul cuprins între începutul formării primului nod (BBCH 31) și începutul înfloririi (BBCH 61). Volumul de soluție necesar este de 200-400 l/ha. Pentru combaterea fuzariozei spicelor se utilizează la doza de 1 l/ha, efectuându-se un tratament în intervalul cuprins între începutul și sfârșitul înfloritului (BBCH 61-69).
La rapiță și muștar:
– se utilizează la doza de 0,75 – 1 l/ha pentru combaterea bolilor care formează complexul de boli foliare. Se recomandă a fi utilizat în primăvară, la reluarea în vegetație a plantelor de cultură ca prim tratament antifungic (T1) sau ca tratament 2 (T2) când 50% din flori s-au deschis (BBCH 65).

Spectru de boli combătute și grad de eficiență:
SHALIMAR 250 EC combate un număr foarte mare de boli cu un grad foarte ridicat de eficiență tehnică:

Shalimar 250 EC  %Post Title
Legendă: 0 – fără eficiență, 4 – eficiență foarte bună

 

Compatibilitate
SHALIMAR 250 EC poate fi compatibil cu multe dintre pesticidele folosite în mod curent în România. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. În mod obligatoriu, se vor respecta și instrucțiunile de folosire a produsului partener.

IMPORTANT !
Recomandăm ca la prepararea soluției să se folosească adjuvantul MIG în doza de 0,2 -0,3 l/ha, primul produs în tancul de amestec va fi adjuvantul MIG apoi se umple până la jumătate cu apă rezervorul mașinii și se pornește agitatorul. Se adaugă produsul SHALIMAR 250 EC și apoi se completează cu apă până la umplerea rezervorului.

Pentru ca informațiile despre ofertele personalizate și serviciile inovative Agrii să vă fie de folos, vă încurajăm să ne lăsați datele de contact cum ar fi emailul sau numărul de telefon.

    preloader