Erbicid pentru combaterea buruienilor din culturile de cereale păioase

Saracen

Substanță activă: Florasulam 50 g/l

MOD DE ACȚIUNE:
Erbicidul sistemic SARACEN se prezintă sub forma unei suspensii concentrate care conține 50 g/l florasulam. Acest erbicid are acțiune selectivă și aplicare postemergentă la culturile de cereale păioase pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale.
SARACEN acționează prin inhibarea sintezei enzimei acetolactatsintaza (ALS). Inhibarea enzimei ALS stopează creșterea buruienilor încă din primele ore de la aplicare, deși efectele sunt vizibile după câteva zile.
Simptomele apar pentru prima dată în regiunea meristematică de sus a plantelor prin clorozarea și necrozarea acestora. Efectele se extind apoi și la celelalte părți ale plantei. Uscarea completă a buruienilor poate avea loc în 10-15 zile, în condiții normale de creștere, dar poate dura până la 6-8 săptămâni, în funcție de condițiile climatice și stadiul de creștere al buruienilor.

 

MOD DE UTILIZARE:
SARACEN este recomandat să fie aplicat când buruienile sunt mici, în creștere activă până la stadiul vizibil de apariție a frunzei stindard al cerealelor (BBCH 39). Se recomandă o singură aplicare pe sezon, fară a se depăși doza maxima de 7,5g florasulam/ha (adică 150 ml produs comercial/ha).
SARACEN este recomandat a fi aplicat pentru păioasele de toamnă încă de la înfrățirea culturii, mai ales dacă există samulastra de floarea-soarelui sau rapiță.

SPECTRU DE COMBATERE:
Dicotiledonate anuale, ambrozie, mușețel, romanița de camp, nu mă uita, loboda, mac, samulastră, hrișcă urcătoare, iarba roșie, traista ciobanului, ridiche sălbatică, voinicica, muștar sălbatic, lingurica, rocoina, turiță, punguliță, busuioc sălbatic, doritoare, sugel, cornuți, albăstrița, troscot, loboda albă, ardeiul broaștei, pălămidă, ventrilica, volbura, trei frați pătați.

COMPATIBILITATE:
SARACEN poate fi amestecat cu majoritatea produselor de uz fitosanitar omologate pentru utilizare la cultura respectivă. Înainte de utilizare se vor consulta tabelele de compatibilități și se vă efectua un test înainte de utilizarea acestora.
În urma unei culturi tratate cu SARACEN, se pot înființă în același an calendaristic următoarele culturi: cereale păioase, rapița, fasole de câmp, legume (brasicaceae). În următorul an calendaristic pot fi semănate: cereale păioase, rapița, gazon, in, mazăre, sfeclă, cartof, porumb, morcovi, legume, trifoi.

Pentru ca informațiile despre ofertele personalizate și serviciile inovative Agrii să vă fie de folos, vă încurajăm să ne lăsați datele de contact cum ar fi emailul sau numărul de telefon.

    preloader