Util în combaterea bolilor

PROTOS 25 EC este un fungicid sistemic din grupa triazolilor ce conține substanța activă protioconazol. După aplicare produsul este preluat prin frunze și distribuit în întreaga plantă. Prezintă un spectru larg de combatere. Se poate utiliza atât preventiv și curativ. Acționează prin inhibarea formării ergosterolului care intră în componența peretelui celular al ciupercilor patogene. Astfel patogenul nu se mai poate dezvolta și boala este stopată.
LA CE CULTURI SE APLICĂ:
Grâu de toamnă – Agenții patogeni – Rugină (Puccinia spp.), Septorioză (Septoria sp), Fuzarioză (Fusarium spp.), în doză de 0,8 l/ha;
Rapiță de toamnă – Agentul patogen – Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), în doză de 0,7 l/ha
INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE:
La cereale, Protos 25 EC se poate aplica de două ori într-un sezon. Pentru combaterea ruginei și septoriozei la grâu, prima aplicare se face de la apariția primului nod până la apariția celui de al treilea nod (BBCH 31-33), iar a doua aplicare de la formarea frunzei stindard până la apariția spicului BBCH 39-49.
Pentru combaterea fuzariozei la grâu, prima aplicare se face la formarea frunzei stindard până la faza de burduf (BBCH 39-43), iar a doua de la începutul înfloritului până la faza de înflorire deplină (BBCH 53-65).
La rapița de toamnă, Protos 25 EC se poate aplica de două ori într-un sezon, de la începutul și până la finalul înfloririi (BBCH 60-69).
COMPATIBILITATE:
Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor, cu excepția celor puternic alcaline. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.
preloader