Fără mană în vița de vie

POMBAL F este un fungicid de contact și sistemic, cu mobilitate ascendentă și descendentă. Produsul conține fosetil de aluminiu, un fosfonat care activează apărarea fiziologică a plantelor și folpet. Molecula ce face parte din grupa ftalmidelor, inhibă mai multe procese metabolice care acționează asupra mai multor mecanisme din ciclul biologic al agentului patogen. Are activitate preventivă și ușoară activitate curativă.

  • Pombal F este un fungicid pentru combaterea manei viței-de-vie, cu acțiune preventivă având sistemicitate completă (translocare ascendentă și descendentă);
  • Fungicidul garantează o protecție completă a întregii plante, inclusiv a părților nou formate între tratamente;
  • Acționează prin stimularea mecanismelor naturale de apărare. Cu absorbție rapidă, la 30 de minute după aplicare, asigură rezistența la spălare. Persistența ridicată a acțiunii (12-14 zile), chiar și în stadii mai avansate de vegetație;
  • Formulat în granule dispersabile în apă (WG), permite o mai mare ușurință de utilizare și siguranță pentru aplicator.

Produsul se aplică preventiv, la avertizare, când condițiile climatice sunt favorabile apariției manei. Se aplică 3 kg/ha în condițiile unei presiuni normale de infecție. Doza de 4 kg/ha se utilizează doar în cazul unei presiuni ridicate de infecție. Intervalul între două aplicări succesive este de 10-14 zile, în funcție de condițiile climatice și de presiunea de infecție.
Pentru strugurii de masă, ultimul tratament se aplică la stadiul BBCH 69 (sfârșitul înfloritului). Numărul maxim de tratamente cu Pombal F este de 3 pe sezon.

preloader