Contine: Tribenuron metil 750 g/kg 

Erbicid selectiv pentru combaterea in postemergenta a buruienilor cu frunza lata din culturile de cereale paioase. 

Mod de actiune: 

Poirot este un erbicid selectiv, sistemic, sulfonilureic, pentru combaterea postemergenta a buruienilor cu frunza lata din culturile de grau si orz. Este absorbit prin frunze si radacini si este rapid translocat in intreaga planta, inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor la buruienile sensibile. Cresterea buruienilor este oprita la cateva ore dupa aplicare, dar simptomele vizibile apar la 5-10 zile si moartea buruienilor are loc dupa 15-25 zile de la aplicare. Buruienile mai putin sensibile si cele aflate intr-un stadiu avansat de crestere este posibil sa nu moara, dar raman pitice si nu mai concureaza plantele de cultura in absorbtia apei si a nutrientilor. Poirot are eficacitate maxima cand este aplicat in faza de crestere activa a buruienilor. 

Numarul maxim de tratamente pe an: l. 

Timp de pauza: de la aplicare pana la recoltare nu raman reziduuri in recolta. Nu se trateaza mai tarziu de frunza stindard. 

Prepararea suspensiei de stropit: 

Turnati cantitatea necesara de Poirot in rezervorul masinii pe jumatate umplut cu apa, cu agitatorul actionand pana cand produsul este complet dispersat. Continuati agitarea in timp ce se umple rezervorul cu apa. Se continua agitarea solutiei pe tot parcursul stropirii. Asigurati-va ca echipamentul de stropit este curat si in buna stare de functionare. Inaintea stropirii este necesara calibrarea echipamentului pentru asigurarea uniformitatii. 

Preparati numai cantitatea de solutie necesara pentru stropirea curenta. Folositi solutia imediat dupa preparare. Controlati periodic starea echipamentului de stropit. 

Selectivitate: 

Daca Poirot este utilizat conform prezentelor instructiuni si la doza recomandata, produsul nu este fitotoxic. 

Mod de aplicare: 

Cultura 

Doza 

Buruieni combatute 

Perioada de aplicare 

Grau 

15-20 g/ha 

Dicotiledonate: 

Buruieni sensibile 

Papaver rhoeas, Polygonum aviculare, Sinapis arvensis, Stellaria media, Veronica persicae, Fumaria officinalis 

Postemergent 

(de la stadiul de 2 frunze ale culturii, pana la formarea frunzei stindard; stadiul optim pentru buruieni este de 2-4 frunze) . 

Orz 

10-15 g/ha 

preloader