Cu PIASTUN scapi de bolile la cereale și rapiță

Piastun este un fungicid sistemic cu activitate translaminară preventivă și curativă, eficient împotriva unui spectru foarte larg de boli din culturile de legume, cereale păioase și rapiță. Produsul este pe bază de azoxistrobin, substanță activă cu eficiență dovedită în combaterea bolilor foliare. Se translocă acropetal fiind distribuit uniform pe toată suprafața frunzei. Este un inhibitor puternic al germinării sporilor, și în plus previne creșterea micelară și are o activitate antisporulantă remarcabilă.
O mare parte din substanţa activă pătrunde în frunză şi se mişcă translaminar, având ulterior şi o redistribuire uniformă a produsului în întreaga frunză. Restul de substanţă formează un rezervor la suprafaţa frunzei, care se reactivează în condiţii de umiditate.
Piastun asigură o combatere excelentă a ruginilor în culturile cerealiere.

  • Activitate complementară împotriva bolilor spicului la cereale;
  • Combate Sclerotinia și Alternaria în cultura de rapiță;
  • Componenta activă azoxistrobin conferă culturilor avantaje de ordin fiziologic demonstrate cum ar fi retenția crescută a foliajului și toleranța la secetă;
  • Azoxistrobin a demonstrat o reducere a incidenței bolii cauzate de ciuperca Gaeumannomyces graminis tritici – îngenuncherea plantelor.

Doza omologată a produsului Piastun pentru toate culturile sus menționate este cuprinsă între 0,75 l/ha și 1,0 l/ha.
Compatibilitate cu alte produse: Piastun este compatibil cu numeroase produse de protecția plantelor. Se recomandă consultarea tabelelor de compatibilități, precum și efectuarea unor teste.

Comanda acum - 0756 055 481 preloader