PAPYRUS 400 SC

PAPYRUS 400 SC

PAPYRUS 400 SC

 

Producator: Summit Agro
Substanta activa: pirimetanil 400 g/l

 

Mod de actiune:
PAPYRUS 400 SC este un fungicid pentru combaterea putregaiului cenusiu din culturile de vita de vie, pomi, legume si plante ornamentale. Mecanismul de actiune consta in inhibarea capacitatii ciupercii de a produce enzimele necesare procesului de infectie.
Actioneaza prin contact, iar patrunderea in planta se face translaminar prin frunze. Dupa aplicare produsul se distribuie si prin vapori, fiind astfel preluat de frunzele neatinse de solutia de stropit si ajunge la vita de vie in interiorul ciorchinelui.
Este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor folosite. Nu se recomanda amestecul cu substante puternic alcaline sau produse ce contin aluminiu. Nu afecteaza procesele de vinificatie si inhiba formarea lactozei, enzima responsabila de oxidarea proteica a vinurilor (casarea).

 

Mod de utilizare:
Vita de vie – Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) – 1,5 l/ha ( in 1.000 l de apa )
La vita de vie – numarul de tratamente variaza in functie de sensibilitatea solului. Pentru a nu se crea rezistenta si pentru mentinerea eficacitatii produsului se va alterna cu fungicide botriticide din alte grupe chimice.
Floarea-soarelui – Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) – 2,25 l/ ha ( 2 tratamente in vegetatie )
Tomate – Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) – 0,15 % ( 1,5 l / ha )
Par – Rapan (Venturia pirina) – 1,5 l / ha
La par – pentru combaterea rapanului (Venturia pirina) se recomanda utilizarea produsului preventiv sau curativ de la inceputul perioadei de vegetatie pana la sfarsitul infloritului. Numarul tratamentelor trebuie sa fie adaptat sensibilitatii soiului si gradului de risc de aparitie a bolii.
Legume – se recomanda in special la varietatile sensibile la atacul putregaiului cenusiu.

preloader