Pallas 75 WG

Este un erbicid sistemic, cu aplicare postemergentă, destinat combaterii buruienilor graminee și a celor cu frunză lată din cultura de grâu.

Mod de acțiune:

Pallas 75 WG inhibă acetolactat sintaza (ASL), se translocă sistemic prin plantă, inhibând sinteza aminoacizilor principali ai plantei, ulterior inhibând diviziunea celulară ceea ce duce la moartea speciilor sensibile. Pallas 75 WG se asimilează foliar, dar prezintă și un control rezidual de scurtă durată în sol, pentru buruienile nou apărute, în funcție de specie și condițiile de mediu. Creșterea buruienilor este stopată imediat după aplicare. Primele simtome vizibile (decolatarea și răsucirea frunzelor se va observa la 3-4 zile după erbicidare. Combaterea completă se realizează în 3-4 săptămâni după aplicare, depinzând de tipul de buruieni și condițiile climatice.

Mod de aplicare:

Grâu: Apera spica venti– 100 g/ha + Adjuvant
Avena fatua, Bromus, Matricaria, Anthemis, Galium, Galeopsis, Capsella, Raphanus, Adonis- 250 g/ha + Adjuvant
Eficacitatea erbicidului Pallas 75 WH este îmbunătățită prin adăugarea de adjuvant recomandat și crește efectul de control al buruienilor sensibile în toate condițiile de mediu.Se va îmbunățăți de asemenea eficacitatea asupra tuturor buruienilor care sunt moderat sensibile.

Perioada de aplicare:

Pallas 75 WG poate fi aplicat primăvara de la stadiul de 2-3 frunze la stadiul de 2 noduri. Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă să se erbicideze atunci când buruienile sunt în creștere activă. Combaterea este influențată de stadiul de dezvoltare a buruienilor, stadiile tinere de dezvoltare fiind mai ușor controlate, Controlul optim pentru graminee este de : până la 3 frați pentru Apera spica venti ți până la înfrățire pentru Avena fatua, iar pentru buruienile dicotiledonate de la 4-6 funze.  Temperatura optimă de aplicare este între 8-25 grade C, dar tratamentele pot fi făcute începând de la 5 grade C. În acest caz, apariția simtomelor de combatere este mai lentă, dar controlul final nu este afectat.
Volumul de apă recomandat: 200-400 l/ha. Asigurați-vă că buruienile sunt uniform acoperite cu soluția de tratat.

Compatibilitate:

Pallas 75 WG este compatibil cu majoritatea fungicidelor, insecticidelor, fertilizanților foliari și majoritatea erbicidelor. Pentru o mai mare siguranță se va consulta lista de compatibilitate și se va face un test practic. Pallas 75 WG poate fi amestecat în rezervor cu Lancelot Super, 2,4 D pentru a extinde spectrul de combatere a buruienilor dicotiledonate. Nu se recomandă amestecul în rezervor cu erbicide pe baza de ester al acidului 2,4 D, datorită efectului antagonic în combaterea buruienilor monocotiledonate. Pallas 75 WG nu se recomandă să fie aplicat în amestec cu insecticide organofosforice sau regulatori de creștere datorită riscului crescut de prejudiciere a culturii.

Comanda acum - 0756 055 481 preloader