Pachetul Flexity Duo, maestrul culturii tale!

 🌾 Făinarea (Erysiphe graminis) la grâu este o boală extrem de păgubitoare care poate afecta negativ recoltele și productivitatea agricolă, iar umiditatea accentuată din ultimele zilele favorizează apariția acestei boli.

Atacul făinării se manifestă pe limbul și teaca frunzelor, pe tulpină și foarte rar pe spice, reprezentând o amenințare serioasă pentru fermieri.

Pachetul Flexity Duo, maestrul culturii tale!  %Post Title

Primele semne sunt pete galbene sau verzi deschis, urmate de ”pernițe” pâsloase, proeminente, ce pot acoperi suprafețe mari din țesutul atacat. Mai târziu, aceste ”pernițe” devin prăfoase, împrăștiind un praf alb format din conidiile ciupercii.

Frunzele puternic afectate se usucă prematur, iar plantele pot prezenta o coacere forțată.

Pachetul Flexity Duo, maestrul culturii tale!  %Post Title

Cum scăpăm de făinare?

Așa cum observați și în titlu acestui material avem un maestru în combaterea acestei boli, și anume pachetul Flexity Duo: 5 litri Flexity + 10 litri Retengo (1 pachet = 20 hectare).

Doza recomandată: 0,25 l/ha Flexity + 0,5 litri/ha Retengo, iar momentul aplicării BBCH 25 – 61: de la sfârșitul înfrațitului și până la înflorit.

Pachetul Flexity Duo, maestrul culturii tale!  %Post Title

Pentru sănătatea și productivitatea culturilor de grâu este crucial să acționăm împreună și să folosim soluții eficiente precum pachetul Flexity Duo pentru a asigura recolte de calitate și sustenabilitate în agricultură.
Contactează-ne pentru detalii.

preloader