Contine: Tebuconazol 250 g/l

Fungicid triazolic sistemic, cu actiune preventiva, curativa si eradicanta.

Mod de actiune:

Orius 25 EW este un fungicid triazolic sistemic, cu actiune preventiva, curativa si eradicanta.

Are un spectru larg de boli combatute si culturi protejate. Este absorbit rapid in planta si se transloca acropetal. Actioneaza ca inhibitor al biosintezei ergosterolului, iar celulele patogenului nu mai pot forma membrana.

Timpul de pauza de la ultimul tratament si pana la recoltare si consum este de 35 zile la grau si orz si de 56 zile la rapita.

Instructiuni de utilizare

Orius 25 EW se aplica prin stropire in timpul vegetatiei, o singura aplicare pe sezon la cerealele paioase si 2 aplicari la rapita. Intervalul dintre tratamente poate fi de 14 zile. Timpul de pauza de la ultima aplicare si pana la recoltare este de 56 zile la rapita si 35 zile la grau si orz. Se stropeste cand temperatura mediului depaseste 12 grade C. Pentru evitarea crearii formelor rezistente ale patogenilor se recomanda alternarea cu fungicide din grupe chimice diferite.

Tehnica de aplicare:

Orius 25 EW poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Inainte de utilizare, se agita bine apoi se masoara cu grija doza de produs. Volumul de solutie recomandat este de 200– 400 l/ha, in functie de echipamentul de stropit iar presiunea de lucru a masinii de 2-3 bari.

Se va aplica cu grija in apropierea apelor, in asa fel incat produsul sa nu ajunga sa le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent si se va cunoaste latimea de lucru a aplicatoarelor. Dupa terminarea lucrului, masinile vor fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs.

La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul. Se adauga produsul de tratat si apoi se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului. Ambalajul gol se clateste de trei ori iar lichidul rezultat se toarna in rezervorul masinii de stropit.

Compatibilitate:

Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.

Selectivitate/toleranta culturii:

Fungicidul Orius 25 EW nu este fitotoxic pentru culturile la care este autorizat. Nu solicita pauza de la ultima aplicare si pana la infiintarea culturii urmatoare. A nu se intra in cultura tratata inainte ca solutia de pe plante sa fie complet uscata.

Mod de aplicare:

Cultura

Doza/conc

Agentul patogen

Rapita

0,5 l/ha

Tratament aplicat toamna pentru cresterea rezistentei plantelor la iernare, si pentru combaterea patogenului Phoma lingam

1,0 l/ha

Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), alternarioza (Alternaria brassicae.), putregaiul uscat (Phoma Lingam) putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), fainare (Erysiphe communis)

Grau

0,5 l/ha

Rugini (Puccinia spp), fainarea (Blumeria graminis), septorioza (Septoria tritici), fuzarioza (Fusarium spp), sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea)

Orz

0,5 l/ha

Rugini (Puccinia spp), fainarea (Blumeria graminis), septorioza (Septoria tritici), fuzarioza (Fusarium spp), sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea)

Castraveti

0,05%

Fainare (Sphaeroteca fuliginea)

Cires

0,075-0,1%

Monilioza (Monilia spp)

Mar

0,05%

Fainare (Podosphaera leucotricha), Rapan (Venturia inaequalis)

Prun

0,075%-0,1%

Monilioza (Monilia spp)

Tomate

0,05%

Alternarioza (Alternaria solani)

Vita-de-vie

0,4 l/ha

Fainarea (Uncinula necator)

Comanda acum - 0756 055 481 preloader