Recomandat de catre Comunitatea Europeana pentru cultivarea ecologica
LITHOVIT este primul ingrasamant pentru fertilizarea cu CO2 prin frunze, care poate fi utilizat cu succes atat in camp, cat si in sere sau pe culturile BIO.
Format din carbonat de calciu natural, cu numeroase microelemente nutritive importante, in principal carbonat de calciu 75%, carbonat de magneziu 5%, dioxid de siliciu si unele elemente minerale esentiale pentru fiziologia plantelor. Se creaza o crestere 100% naturala, fara aditivi chimici. Acest produs a fost dezvoltat pentru a permite si promova o crestere sanatoasa a plantelor.
Doza: 1,5-2,0 kg/ha; 0,5% (500 g in 100 l apa)
Compozitie:
> 60% CaCO3 – carbonat de calciu
> 4% MgCO3 – carbonat de magneziu
> 34% constituenti alcalini (exprimat in CaO – oxid de calciu)
> 5% B – bor
> 0,2% Fe – fier
> 0,02% Mn – mangan
Mod de utilizare:
- Cartof, cartof dulce, sfecla furajera, sfecla de zahar, fasole, mazare, capsun, menta, piper, coriandru, mac, hamei, mustar – 4 aplicari: prima aplicare dupa ce primele frunze sunt complet dezvoltate, iar urmatoarele respectand un interval de 10-15 zile intre aplicari;
- Ceapa, praz, usturoi, morcov, patrunjel, pastarnac, gulie, cicoare, ridichie, varza, conopida, salata, andive, spanac – 4 aplicari: prima in perioada 3-4 frunze, iar urmatoarele respectand un interval de 10-15 zile intre aplicari;
- Tomate, vinete, ardei, castravete, pepene galben/verde, dovleac – 5 aplicari: prima in perioada 3-4 frunze, iar urmatoarele respectand un interval de 10-15 zile intre aplicari;
- Mar, par, prun, cires, piersic, cais, gutui, vita de vie, coacaz, mur – 4 aplicari: prima inaintea infloririi, iar urmatoarele respectand un interval de 10-15 zile intre aplicari;
- Arbusti ornamentali/flori – 4 aplicari: prima aplicare in perioada de crestere intensa a plantei/dezvoltarea primelor frunze, iar urmatoarele respectand un interval de 10-15 zile intre aplicari;
Beneficii:
- imbunatateste recolta, calitatea si capacitatea de depozitare;
- sporeste cresterea si intensifica activitatea clorofiliana;
- creste rezistenta plantelor si vitalitatea acestora, mai ales in caz de stres fiziologic;
- creste toleranta fata de inghet, seceta si rezistenta fata de infectiile fungice;
- amelioreaza alimentarea plantei cu oligoelemente importante;
- reduce necesarul de apa;
- ajuta la formarea de radacini mai puternice si mai bine ramificate.