KAMILLAC - ERBICID

Erbicid sistemic pentru combaterea gramineelor anuale şi perene şi a unor buruieni cu frunza lată răsărite în momentul tratamentului din culturile de porumb și cartof

Substanță activă

Rimsulfuron 250 g/kg

Formulare

Granule dispersabile

 

Mod de acțiune:

 

KAMILLAC este un erbicid sulfonilureic, selectiv, cu acțiune sistemică. Rimsulfuronul face parte din grupul HRAC B. Acesta blochează activitatea enzimei acetolactatsintaza (ALS) necesară în sinteza aminoacizilor esenţiali. Inhibarea ALS duce la încetarea diviziunii celulare şi prin urmare la încetarea creșterii buruienilor la scurt timp după aplicarea produsului.

 

Este absorbit prin frunze şi translocat în ţesuturile de creştere ale plantei unde inhibă diviziunea celulară. Creşterea la buruienile sensibile este oprită în câteva ore după aplicare. Simptomele vizibile de eficacitate apar după mai multe zile, iar moartea buruienilor intervine după 2-3 săptămâni. Buruienile mai puţin sensibile şi cele într-un stadiu mai avansat de dezvoltare se opresc din creştere şi nu mai concurează planta de cultură pentru apă şi substanţele nutritive. Produsul este foarte eficient împotriva buruienilor anuale în faza de 2-3 frunze. În condiţii de căldură şi umiditate activitatea erbicidului este mai rapidă în timp ce condiţiile de temperatură scăzută şi seceta întârzie efectul. KAMILLAC are o persistenţă redusă în sol.

 

Buruieni sensibile::

 

Echinochloa cruss-galli (mohor lat), Fumaria officinalis (Fumăriţă), Stellaria media (răcoina), Tripleurospermum inodorum (muşeţel sălbatic), Elymus repens (pir târâtor), Amaranthus retroflexus (știr), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Thlaspi arvense (punguliţa), Poa annua (hirușor), Alopecurus myosuroides (coada vulpii), Apera spica-venti (iarba vântului), Lolium multiflorum (raigras), Sorghum halepense (costrei), Setaria spp. – (mohor), Brassica spp. (rapiţa sălbatică).

 

Buruieni medium sensibile:

 

Chenopodium album (spanac sălbatic), Solanum nigrum (zârna), Polygonum persicaria (ardeiul broaştei), Fallopia convolvulus (hrişcă urcătoare), Matricaria chamomilla (muşeţel), Mercurialis annua (trepădătoare)

 

Mod de aplicare:
KAMILLAC nu se va aplica la cultura de porumb zaharat și la culturile semincere de porumb sau cartof. Se aplică o singură data pe sezon, în postemergență, când buruienile sunt mici și au 2 – 4 frunze. Porumbul trebuie să aibă între 2 – 8 frunze iar cartoful între 1 – 7 frunze pe vrejul principal.

Temperatura optimă de aplicare este în intervalul 10 – 25 °C.

 

Precipitațiile care apar în 4 ore de la tratament pot reduce eficacitatea produsului. Nu se recomandă aplicarea erbicidului la culturile aflate în stres: atac de dăunători, temperaturi scăzute, exces de umiditate sau secetă.

Cultura

Buruieni combătute

Doza

Porumb

Buruieni monocotiledonate anuale și perene și unele dicotiledonate

Aplicare unică
50 g/ha KAMILLAC + 0,2 L/ha adjuvant (MIG sau ANNGRO)
CULTURĂ: se aplică în stadiul de 2-8 frunze.
BURUIENI: stadiul timpuriu de dezvoltare 2-3 frunze
Aplicare divizată:
30 g/ha KAMILLAC + 0,2 L/ha adjuvant adjuvant (MIG sau ANNGRO)
CULTURĂ: se aplică în stadiul de 2-8 frunze.
20 g/ha KAMILLAC + 0,2 L/ha adjuvant adjuvant (MIG sau ANNGRO)
CULTURĂ: se aplică înainte de BBCH 16, la 8-10 zile de la prima aplicare.
BURUIENI: stadiul timpuriu de dezvoltare 2-3 frunze.

Cartof

Buruieni monocotiledonate anuale și perene și unele dicotiledonate

Aplicare unică
50 g/ha KAMILLAC + 0,2 L/ha adjuvant (MIG sau ANNGRO)
CULTURĂ: se aplică în stadiul de 9 frunze desfăcute (peste 10 cm înălțime) până la începutul alungirii tulpinilor (sub 20 cm înălțime).
BURUIENI: stadiul timpuriu de dezvoltare 2-3 frunze
Aplicare divizată:
30 g/ha KAMILLAC + 0,2 L/ha adjuvant adjuvant (MIG sau ANNGRO)
CULTURĂ: se aplică în stadiul de 9 frunze desfăcute (peste 10 cm înălțime).
20 g/ha KAMILLAC + 0,2 L/ha adjuvant adjuvant (MIG sau ANNGRO)
CULTURĂ: se aplică până la începutul alungirii tulpinii (sub 20 cm înălțime), la 8-10 zile de la prima aplicare.
BURUIENI: stadiul timpuriu de dezvoltare 2-3 frunze.

 

Rotația culturilor:

 

În caz de cultură calamitată se poate recultiva porumb, cartofi sau tomate. După 3 luni de la aplicarea tratamentului cu KAMILLAC se poate înființa orice cultură, după efectuarea unei arături.

 

Compatibilitate:

 

KAMILLAC este compatibil cu alte produse dar nu se amestecă niciodată produsele fără a efectua în prealabil teste de compatibilitate pe suprafețe mici. În cazul utilizării în amestec cu alte produse, se vor respecta, în mod obligatoriu, și instrucțiunile de folosire a produsului partener.

Comanda acum - 0756 055 481 preloader