Întreținerea trandafirilor

Unele specii de trandafiri înfloresc doar o dată pe an, însă cei mai mulți înfloresc de mai multe ori pe toată durata verii. Pentru a vă bucura de înfloriri abundente trebuie să le asigurați trandafirilor cele mai bune condiții de creștere, acest lucru însemnând asigurarea apei în mod corespunzător, fertilizarea optimă, efectuarea tratamentelor fitosanitare, tăieri la timp, etc.

Cei mai frumoși trandafiri de gradină merită îngrășăminte de cea mai bună calitate!

Ceea ce trebuie să rețineți încă de la început este faptul ca trandafirii sunt mari consumatori de substanțe nutritive. Lor le place să fie fertilizați, și cu siguranță vă vor recompensa cu mai multe flori dacă faceți acest lucru. În plus, fertilizarea echilibrată ajută trandafirii să fie mai rezistenți în fața atacului de boli.
AGRII vă propune o gama profesională de îngrășăminte pentru îngrijirea trandafirilor, pentru ca aceștia să producă flori superioare din punct de vedere calitativ și pentru o perioadă cât mai lungă.

Plan de fertilizare:
Este recomandat să aplicați îngrășămintele atât prin udare cât și prin stropiri foliare după următorul plan de fertilizare:

Aplicare prin udare (irigare)
Se udă trandafirii cu soluții de fertilizat, la un interval de cca 2 săptămâni între udări, astfel:
● La pornirea în vegetație, în primăvară se aplică MEGASOL 15-30-15 + microelemente, în cantitate de 30 g/ 10 l apă (2 udări);
Perioada până la înflorire să se aplice MEGASOL 19-19-19 + microelemente sau MEGASOL 20-20-20 + microelemente, în cantitate de 30 g/10 l apă;
● Înainte de înflorire și după înflorire să se aplice MEGASOL 3-5-40 + microelemente, în cantitate de 30 g/10 l apă;
Aplicare foliară
Se aplică foliar, la un interval de cca 1 săptămâna între stropiri următoarele produse:
La începutul creșterii vegetative MEGASOL 19-09-18 (30 g/10 l apă) + PHYSIOCROP (10 ml/10 l apa);
În fazele următoare se aplică alternativ:
FOLIQ UNIVERSAL 50 ml/10 l apă
FOLIQ CALMAX 50 ml/10 l apă + PHYSIOCROP (10 ml/10 l apă)
În timpul îmbobocirii/înfloririi se aplică FoliQ ASCOVIGOR, în cantitate de 30 ml/10 l apă.
Pentru a avea niște trandafiri frumoși, nu trebuie să neglijați tratamentele împotriva bolilor si dăunătorilor. O plantă atacată de boli și dăunători va înflori mai puțin.

Protecția împotriva bolilor și dăunătorilor
Pentru protecția împotriva bolilor și a dăunătorilor, vă recomandăm pachetul AGRII Pack – Pomi fructiferi și Pachetul AGRII Tratamente de iarnă în pomicultură. Aceste pachete se folosesc pentru intretinerea pomilor fructiferi din curte, dar din practica s-a constatat ca sunt utile si pentru trandafiri.
Cum se pot aplica?
Astfel – Înaintea pornirii în vegetație se vor face două tratamente cu produsele din pachetul AGRII Pack – Tratamente de iarnă în pomicultură :
Kupferol (12 ml /5 l apă) urmat la 7-10 zile de al doilea tratament
ESTIUOIL (50 ml / 5 l apă) + MOSPILAN (1,5 g/5 l apă)
Aceste tratamente asigură faptul că trandafirii vor intra fără boli și dăunători în noul sezon.
După pornirea în vegetație se vor face următoarele tratamente (la un interval de 10-14 zile între tratamente) cu produsele din pachetul AGRII Pack – Pomi fructiferi.
Tratament 1: CHORUS 50 (4.5 g / 9,0 l apă) + DELTASAP 2.5 EC (5 ml /7,0 l apă)
Tratament 2: MERPAN 80 WDG (15 g / 8,0 l apă)
Tratament 3: SCORE 250 EC (2 ml/10 l apă) + CORAGEN (1.5 ml/10 l apă) + ANNGRO (3 ml/10 l apă)
Tratamentele cu insecticid și fungicid vor menține trandafirii fără boli și dăunători pe parcursul perioadei de vegetație, dar și înflorire. Astfel veți beneficia de un înflorit abundent! Aceste tratamente se pot relua de mai multe ori și se pot aplica împreună cu fertilizările foliare.

Vă dorim să vă bucurați de frumusețea trandafirilor dumneavoastră până toamna târziu!

Comanda acum - 0756 055 481 preloader