Contine: NICOSULFURON 40 g/l

Ce este IKANOS si pentru ce se foloseste?

Erbicid selectiv postemergent pentru porumb si utilizari in zonele neagricole. 

Mod de actiune:

Se aplica in timpul vegetatiei, cand buruienile sunt in stadiu mic de dezvoltare. IKANOS este absorbit prin frunze si radacini, se transloca spre tesuturile de crestere, stopand diviziunile celulare si cresterea buruienilor. Buruienile isi opresc metabolismul, iar in cateva zile apar simptome de clorozare si necrozare a tesuturilor plantelor tratate. Efectul deplin al erbicidului este evident dupa aproximativ 21 de zile.

Spectrul actiunii cuprinde buruieni monocotiledonate si unele dicotiledonate.

Mod de aplicare:

Se aplica postemergent, cand buruienile sunt in stadiu mic de dezvoltare. Combate buruieni problema, precum: pir tarator (Agropyros repens), coada vulpii (Alopercurus myosuroides), iarba vantului (Apera spica-venti), pirul gros (Cynodon dactylon), costrei (Sorghum halepense), mohor (Setaria), etc. De asemenea, combate buruieni dicotiledonate ca: palamida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis), teisor (Abutilon theophrasti), stir salbatic (Amaranthus retroflexus), rocoina (Stellaria media), loboda (Atriplex patula), etc.

Cultura

Doza

Buruieni combatute

Perioada de aplicare

Porumb

1,0 l/ha

Buruieni monocotiledonate si unele dicotiledonate

Se aplica postemergent la stadiul de 2-8 frunze ale culturii

Porumb

1,5 l/ha

Buruieni monocotiledonate si unele dicotiledonate

Se aplica postemergent la stadiul de 4-8 frunze ale culturii

Compatibilitate:

IKANOS este compatibil si se poate aplica in amestec cu fertilizantii foliari (gama FoliQ) pentru prevenirea carentelor de zinc, dar si a altor nutrienti necesari culturilor de porumb in aceasta fenofaza.

Add your comment

Comanda acum - 0756 055 481 preloader