Producător: Adama
Conținut: 360 g/l Acid 2,4 D + 90 g/l Fluroxipir

• Spectru extins de combatere prin combinarea a două molecule cu mod de acțiune hormonal
• Impact rapid și ireversibil asupra buruienilor țintă, cu primele semne vizibile după numai 1-2 zile
• Eficacitate dovedită inclusiv împotriva dicotilelor perene

RECOMANDĂRI DE APLICARE

GENTIS 450 EC se aplică postemergent în primăvară, când atât culturile de interes, cât și buruienile sunt în faza activă de dezvoltare. Se aplică un singur tratament cu GENTIS 450 EC pe cultură și pe sezon. Din cauza unei sensibilități mai reduse a unora dintre buruieni, momentul propice pentru aplicarea tratamentului este în faza de înfrățire a culturii. Eficacitatea produsului poate fi diminuată dacă tratamentul se aplică înainte de sau în timpul unei secete prelungite. Nu se recomandă efectuarea tratamentului la temperaturi exterioare sub 8°C sau peste 25°C, precum nici în condiții de îngheț.

MOD DE ACȚIUNE

GENTIS 450 EC este un erbicid foliar, desemnat pentru aplicarea în postemergență la culturile de cereale (de toamnă și de primavară) pentru combaterea unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale și perene. Substanța activă Fluroxipir este un erbicid sistemic, captat cu ușurință de către frunzele în dezvoltare ale buruienilor. Se deplasează în țesuturile plantelor, blocând auxina – substanță hormonală vegetală responsabilă de creșterea plantelor, ceea ce conduce la stoparea sintezei aminoacizilor și a proteinelor, limitând astfel procesele de viață ale buruienilor sensibile. Acționează în principal la nivelul frunzelor, dar în condiții de umiditate ridicată în sol poate acționa și prin intermediul rădăcinilor.
Acidul 2,4-D este un erbicid selectiv care combate buruienile dicotiledonate prin imitarea acțiunii auxinei, ceea ce conduce la dezvoltarea necontrolată și prin urmare la distrugerea buruienilor sensibile. În condiții pedoclimatice normale, moartea buruienilor intervine după 3 – 5 săptămâni de la aplicarea tratamentului, în funcție de condițiile locale.

GENTIS 450 EC combate cu succes unele buruieni dicotiledonate anuale şi perene, între care: Galium aparine (turiţa), Galeopsis tetrahit (lungurica), Convolvulus arvensis (volbura), Polygonum convolvulus (hrişca), Myosotis arvensis (nu-mă-uita), Stellaria media (rocoina), pălămida (Cirsium spp.)

Omologări

Cultură Agent dăunător Doză
Grâu de toamnă și primăvara Buruieni dicotiledonate anuale si perene 1,0 – 1,25 l/ha (in functie de gradul de infestare)
Orz de toamna și primăvara Buruieni dicotiledonate anuale si perene 1,0 – 1,25 l/ha (in functie de gradul de infestare)
Ovăz Buruieni dicotiledonate anuale si perene 1,0 – 1,25 l/ha (in functie de gradul de infestare)
Secara de toamnă Buruieni dicotiledonate anuale si perene 1,0 – 1,25 l/ha (in functie de gradul de infestare)
Triticale de toamnă si primăvară Buruieni dicotiledonate anuale si perene 1,0 – 1,25 l/ha (in functie de gradul de infestare)

preloader