FRAGMA, erbicid ce combate excelent buruienile din culturile de cereale

Substanță activă: florasulam 50 g/l

FRAGMA este un erbicid sistemic, selectiv, ce se aplică postemergent la culturile de cereale, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale. Produsul acționează prin inhibarea sintezei enzimei acetolactatsintaza (ALS). Inhibarea enzimei ALS stopează creșterea buruienilor înca din primele ore de la aplicare, deși efectele sunt vizibile după câteva zile. Simptomele apar pentru prima dată în regiunea meristematică de sus a plantelor prin clorozarea și necrozarea acesteia. Efectele se extind apoi și la celelalte părți ale plantei.

Uscarea completă a buruienilor poate avea loc în 10-15 zile, în condiții normale de creștere, dar poate dura până la 6-8 săptămâni, în functie de condițiile climatice si stadiul de crestere al buruienilor.

Mod de utilizare:

Grâu, Orz, Secară, Ovăz, Triticale de toamnă

Buruieni combatute: Buruieni cu frunza lată: 1 aplicare/sezon

Doza: 0,075 l/ha – Tratament postemergent în toamnă

Perioada de aplicare: BBCH 13-29

Doza: 0,100-0,150 l/ha- tratament postemergent în primăvară

Perioada de aplicare: până la BBCH 39

!!! Este de preferat ca acest erbicid să se aplice atunci când buruienile sunt mici, în creștere activă până la stadiul vizibil de apariție a frunzei stindard a cerealelor (BBCH 39). Se recomandă o singură aplicare pe sezon, fără a se depăși doza maxima de 7,5g florasulam/ha (adica 150 ml produs comercial/ha). Este recomandat a fi aplicat pentru păioasele de toamnă încă de la înfrățirea culturii, mai ales dacă există samulastra de floare sau rapiță.

Comanda acum - 0756 055 481 preloader