Erbicidarea devreme a cerealelor aduce avantaje

Gentis, erbicidul de care ai nevoie pentru cultura ta de grâu și orz!

Pentru fermieri, combaterea buruienilor reprezintă nu numai o îngrijorare, dar și o preocupare, și asta pentru că în lipsa unui erbicid eficient culturile pot fi compromise. Așa că, dacă sunteți în căutarea unui erbicid pe care să-l utilizați acum în primăvară la culturile de cereale păioase, Agrii România vă recomandă GENTIS 450 EC.
Acest erbicid are în compoziția sa două substanțe active cu efect complementar: 360 g/l Acid 2,4 D și 90 g/l Fluroxipir.
Trebuie știut că, GENTIS 450 EC este un erbicid recomandat pentru aplicarea în primăvară la culturile de grâu și orz pentru combaterea unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale și perene. Substanța activă Fluroxipir este un erbicid sistemic, captat cu ușurință de către frunzele în dezvoltare ale buruienilor. Acționează în principal la nivelul frunzelor, dar în condiții de umiditate ridicată în sol poate acționa și prin intermediul rădăcinilor.
Acidul 2,4-D este un erbicid selectiv care combate buruienile dicotiledonate prin imitarea acțiunii auxinei, ceea ce conduce la dezvoltarea necontrolată și prin urmare la distrugerea buruienilor sensibile. În condiții pedoclimatice normale, moartea buruienilor intervine după 3 – 5 săptămâni de la aplicarea tratamentului, în funcție de condițiile locale.

Atenție! Se recomandă efectuarea tratamentului la temperaturi exterioare de peste 8°C și mai mici de 25°C. Nu se recomandă aplicarea produsului dacă sunt condiții de îngheț.
GENTIS 450 EC combate cu succes buruienile dicotiledonate anuale şi perene, între care le menționăm: turiţa, volbura, hrişca, rocoina, pălămida, dar și multe alte buruieni.
Se aplică la culturile de cereale: grâu, orz, secară, ovăz sau triticale doză de 1,0 – 1,25 l/ha (în funcție de gradul de infestare) de la stadiul de înfrățire al plantelor, până la formarea primului internod.
Aplicarea erbicidului Gentis 450 EC reduce competiția buruienilor cu plantele de cultura, pentru hrana si apa, în primăvară, imediat la pornirea în vegetație, asigurând un start mai bun al culturii de cereale. În plus, Gentis 450 EC are grijă și de economia fermei, având un raport optim PREȚ/CALITATE.
Contactează specialiștii Agrii: https://agrii.ro/contact/

preloader