Erbicid preemergent, rezidual pentru culturile de rapiță, cartof, fasole, mazăre și morcov

Substanta activa: 360 g/l clomazone
MOD DE ACȚIUNE:
Clematis este un erbicid preemergent cu acțiune reziduală omologat pentru culturile de rapiță de toamnă, primăvară, cartof, fasole de câmp, mazăre și morcov. Are acțiune sistemică fiind absorbit atât prin rădăcini cât și prin foliaj. În prima fază, clomazona se absoarbe prin rădăcini și apoi se translocă prin xilem în plantă, acționând ca inhibitor al biosintezei carotenoidelor.
Formularea unică de capsule în suspensie îngreunează procesul de volatilizare a substanței active, prelungind capacitatea reziduală a erbicidului. Se aplică un singur tratament în preemergență (la maxim 3 zile de la semănat). Aplicat conform dozelor recomandate și în condiții normale de climă, produsul nu produce fenomene de fitotoxicitate.
Erbicidul Clematis poate fi compatibil cu unele dintre substanțe active folosite în mod curent în România la cultura de rapiță (metazaclor, petoxamid, dimetaclor, quinmerac). Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. În mod obligatoriu, se vor respecta și instrucțiunile de folosire ale produsului partener. Pentru o folosire corectă, consultați tabelele de compatibilitate, iar înainte de utilizare efectuați un test pe o suprafață mică.
Buruieni dicotiledonate sensibile: Galium aparine (turița), Stellaria media (rocoina), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Thlaspi arvense (pungulița), Lamium purpureum (urzica moartă), Datura stramonium (ciumăfaia), Papaver rhoeas (mac), Veronica hederifolia (doritoare).
Buruieni monocotiledonate sensibile: Echinochloa crus-galli (iarba bărboasă), Apera spica-venti (iarba vântului).
La rapiță se folosește în doză de 0,33 l/ha și se aplică preemergent după semănat, dar înainte de răsărire;
La cartof se folosește în doză de 0,25 l/ha se aplică preemergent, după plantat, dar înainte de răsărire.
Comanda acum - 0756 055 481 preloader