Contine: imazamox 40 g/l

Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate

Ce este Clarimi si pentru ce se foloseste?

Clarimi este un erbicid selectiv, din grupa erbicidelor imidazolinone, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate din cultura de floarea-soarelui, infiintate cu hibrizi rezistenti la IMAZAMOX.

Cand si cum se aplica Clarimi?

Se aplica in timpul vegetatiei, cand buruienile sunt mici. Produsul este preluat atat prin frunze cat si prin radacini. Pe sol produsul are efect rezidual prin care impiedica aparitia unui nou val de buruieni.

Clarimi poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Volumul de solutie utilizat este de 100 – 400 l/ha

Unde se aplica Clarimi?

Se aplica postemergent, numai la hibrizii de floarea-soarelui rezistenti la erbicide pe baza de IMAZAMOX, o singura data pe sezon, cand buruienile sunt mici (2-4 frunze). Plantele de floarea-soarelui trebuie sa fie in stadiul fenologic de 4 – 8 frunze. Pentru grabirea efectului de uscare a buruienilor se poate aplica in amestec cu un adjuvant.

Combate buruienile problema din cultura, printre care cornacii (Xanthium strumarium), zarna (Solanum nigrum), lupoaia (Orobanche spp.), teisor (Abutilon theophrasti), stir (Amaranthus retroflexus), trepadatoare (Mercurialis annua), etc.

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil in amestec cu alte produse de protectia plantelor. Inainte de utilizare se va face un test de compatibilitate.

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII:

Clarimi are efect rezidual. De aceea, dupa aplicare se va tine cont de perioada de restrictie pana la infiintarea culturii urmatoare, astfel: 

  • pentru cereale paioase 4 luni;
  • pentru porumb si legume, cartofi 9 luni;
  • pentru rapita si sfecla de zahar 18 luni;

In cazul intoarcerii unei culturi erbicidata cu Clarimi, se va putea semana imediat floarea-soarelui rezistenta la imazamox sau soia.

Mod de aplicare:

Cultura Doza Buruieni combatute  Perioada de aplicare
Hibrizi de floarea-soarelui rezistenti la IMAZAMOX 1,25 l/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent (BBCH 12-18)

 

preloader