BUZZIN ai folosit, buruienile au dispărut

Substanta activa: metribuzin 700 g/kg
MOD DE ACȚIUNE:
BUZZIN este un erbicid selectiv, din grupa triazinelor. Se folosește preemergent și postemergent timpuriu. După aplicare este absorbit de rădăcini și frunze, și translocat acropetal prin xilem în frunze.
Metribuzin inhibă fotosinteza prin inhibarea transportului de electroni. Pe solul tratat buruienile pot răsări însă devin clorotice și sub acțiunea radiației solare se usucă în 2 până la 5 zile. Selectivitatea se datorează capacității unor specii de plante de a metaboliza produsul. Se descompune în sol și nu lasă reziduuri fitotoxice culturii următoare din asolament.
Produsul poate fi aplicat preemergent, cu 2-3 zile înaintea răsăririi sau postemergent până când lăstarii au 10-15 cm înălţime. Nu se efectuează lucrări manuale sau mecanice mai devreme de 7 zile de la aplicarea produsului.
Doza de utilizare este influenţată de conţinutul în materie organică şi tipul solului:
– pe solurile cu conţinut mare în humus şi textură argiloasă se utilizează doza maximă recomandată, iar pe solurile uşoare şi sărace în humus se utilizează doza minimă. Volumul de soluţie recomandat este de 200-400 l/ha.
Pentru mărirea eficacității asupra buruienilor monocotiledonate, se poate combina cu erbicide antigramineice.
Cartof – Buruieni dicotiledonate și unele monocotiledonate – 0,75 kg/ha – Aplicat preemergent;
Tomate – Buruieni dicotiledonate și unele monocotiledonate – 0,50 kg/ha – Aplicat la plantare;
Soia – Buruieni dicotiledonate și unele monocotiledonate – 0,40 kg/ha – Aplicat imediat după însămânțare.
Comanda acum - 0756 055 481 preloader