Arion Pro 3G

Arion Pro 3G este un moluscocid pentru combaterea melcilor daunatori din culturile agricole si gradini.

Arion Pro 3G o momeala toxica sub forma de granule, cu actiune de contact si ingestie. Actioneaza prin stimularea glandelor producatoare ale mucusului, care pentru eliminarea produsului din organism vor secreta in exces. Astfel moartea melcilor poate fi provocata de deshidratate. Totodata perturbarea procesului de formare a mucusului scade reacta de aparare, blocheaza locomotia si digestia. Melcii nu se mai pot hrani si nici retrage in sol. Moartea lor survine chiar langa locul unde au intrat in contact cu produsul Arion Pro 3G.

Poate fi aplicat atat preemergent cat si postemergent. Cele mai bune rezultate sunt obținute atunci când produsul se aplica pe vreme umeda si racoroasa, care face ca melcii sa fie mai activi si mai vorace. Daca atacul este intens si prelungit, se recomanda doua aplicari consecutive, la interval de cca 10 zile. Nu se fac mai mult de 3 tratamente pe sezon.

Nu se aplică înainte de ploi abundente, care pot reduce persistența granulelor. Nu este recomandata aplicarea întârziata la speciile de plante foiose, intrucat granulele pot ramane in foliaj si pot fi consummate de om odata cu partile edibile (ex. salata de capatana). La culturile rasarite aplicarea se face atunci cand s-a semnalat atacul.

CULTURA

DOZA

MOMENTUL APLICARII

CEREALE

7,0 kg/ha

De la semanat pana la stadiul biologic BBCH 29. Se aplica in benzi sau pe toata suprafata.

PORUMB

7,0 kg/ha

De la semanat sau plantare pana la BBCH 39. Se aplica prin imprastiere pe toata suprafata.

LIVEZI

7,0 kg/ha

De la plantare pana la BBCH 69. Se aplica prin imprastiere pe toata suprafata.

 

preloader