Contine: alfa cipermetrin 100 g/l

Insecticid de soc pe baza de alfa cipermetrin pentru tratamente foliare

MOD DE ACTIUNE

Alfadone 10 EC este un insecticid de contact din grupa piretroizilor de sinteza cu spectru larg de combatere. Are actiune de soc a insectelor daunatoare din culturile agricole. Se poate aplica preventiv sau curativ. Preventiv se aplica la avertizare, atunci cand conditiile de cultura si ale mediului inconjurator sunt favorabile aparitiei daunatorilor. Curativ se aplica la semnalarea daunatorilor. Nu este fitotoxic la dozele recomandate.

MOD DE UTILIZARE

Tratamentele se fac dimineata sau seara, pentru a se evita stropirea plantelor cand temperaturile sunt ridicate iar stomatele frunzelor inchise. Nu se recomanda a se folosi apa foarte rece precum si apa din diverse surse cu grad ridicat de poluare.

Alfadone 10 EC poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Volumul de solutie utilizat este de 200- 400 l/ha, in functie de cultura si echipamentul de stropit.

Se va aplica cu grija in apropierea apelor, in asa fel incat produsul sa nu ajunga sa le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent si se va cunoaste latimea de lucru a aplicatoarelor. Dupa terminarea lucrului, masinile vor fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs.

Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara. La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul. Se adauga produsul de tratat si apoi se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului.

Mod de aplicare: 

 

Cultura Doza de utilizare Organismul daunator Volumul de apa (litri/ha)
Grau 100 ml/ha Eurygaster integriceps 200-400
Grau, Orz, Ovaz 100 ml/ha Lema melanopa 200-400

 

Comanda acum - 0756 055 481 preloader