NUTRI-PHITE PGA, COMCAT, SAMPPI, pentru culturi fără stres!

Săptămâna trecută au fost înregistrate, în special, pe timpul nopții, câteva zile la rând temperaturi negative în toată țara. În funcție de intensitatea stresului termic, valoarea minimă a temperaturilor negative și durata de expunere la acestea, culturile de toamnă repornite în vegetație au capacitatea de a se recupera. Cauza principală a generării leziunilor și a stresului termic este reprezentată de diluarea sucului celular din cauza pornirii în vegetație și de formarea cristalelor de gheață. În funcție de valoarea minimă a temperaturilor, activitatea enzimatică din plante este mult redusă, având impact asupra metabolismului plantelor.

În portofoliul Agrii există trei produse pe care le recomandăm pentru aplicarea după trecerea perioadei de frig, cu condiția ca leziunile provocate de îngheț să nu fie ”letale” și anume: NUTRI-PHITE PGA, COMCAT și SAMPPI.

NUTRI-PHITE PGA este un biostimulator și un complex nutritiv pentru maximizarea absorbției azotului și o mai bună dezvoltare a rădăcinilor. Este conceput pentru a crește eficiența fertilizării. NUTRI-PHITE PGA asigură culturii cantitatea de fosfor necesară în fazele critice (imediat după răsărire, înainte de inflorit) atunci când plantele nu pot utiliza rezerva de fosfor din sol, în mod eficient.

NUTRIPHITE PGA ajută cultura să repornească procesele metabolice și de absorbție a elementelor nutritive, în acest fel ajutând planta să se refacă după perioada de stres.

Doza de aplicare: 1,0 l/ha atât pe culturile de cereale de toamnă, cât și la rapiță.

COMCAT este conceput pentru menţinerea sănătăţii generale, regenerarea și consolidarea culturilor agricole. Este absorbit atât în frunze, cât şi în rădăcini. Produsul permite îmbunătăţirea mecanismului de autoapărare al plantei împotriva factorilor abiotici de stres, astfel încât se poate realiza o creştere consecventă şi optimă a culturii.

COMCAT se aplică pentru a stimula creșterea vegetativă a culturilor și pentru a le ajuta să depășească perioadele de stres.

Doza de aplicare: culturile de cereale de toamnă și rapiță – 100 g/ha

SAMPPI este un biostimulator recomandat pentru utilizarea, în special în perioadele în care este dificilă absorbția elementelor nutritive prin intermediul rădăcinilor (secetă extremă, frig, temperaturi foarte ridicate, condiții improprii de sol, sistem radicular afectat).

SAMPPI ajută plantele de cultură să se refacă după perioada de stres.

Doza de aplicare: culturile de cereale de toamnă și rapiță: 0,5-1,0 l/ha

Atenție! La culturile puternic afectate de îngheț nu recomandăm aplicarea biostimulatorilor în amestec cu produsele pentru protecția plantelor. Cultura este deja stresată, iar majoritatea produselor pentru protecția plantelor provoacă un stres culturii. Biostimulatorul se va aplica singur!

Sunați reprezentantul Agrii, și întrebați-l despre aceste produse, dar și despre alte produse din portofoliul Agrii: https://agrii.ro/contact/

preloader