Ajuta cultura sa reporneasca in primavara

Fie că vorbim despre culturi agricole sau horticole, fermierii se preocupă să aibă cele mai viguroase și rezistente culturi, pentru obținerea unor producții de calitate. Condițiile de stres, cum ar fi seceta, schimbările de temperatură, bolile, efectele fitotoxice, toate aceste cauze pot afecta în mod iremediabil culturile.

BIOSTIMULATORII – CE EFECT AU ASUPRA PLANTELOR?
Biostimulatorii au un impact pozitiv asupra diferitelor faze de dezvoltare și creștere a culturilor, fapt demonstrat prin numeroase cercetări agricole. Biostimulatorii stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor pe întregul ciclu de viață al culturii de la germinația semințelor până la maturitate într-un număr mare de moduri:
• Îmbunătățind eficiența metabolismului plantei pentru a induce creșterea producției și calitate superioară
• Crescând toleranța plantei și recuperare la factorii de stress abiotici
• Facilitând asimilarea elementelor nutritive, translocarea si utilizarea lor
• Îmbunătățind caracteristicile de calitate ale produsului, incluzând conținutul de zahăr, culoarea, gustul, etc.
• Reglând și îmbunătățind echilibrul apei din plantă
• Îmbunătățind anumite proprietăți fizico-chimice ale solului și promovând dezvoltarea microorganismelor din sol complementare

Biostimularea culturilor de cereale și rapiță la primul tratament (T1)
Pentru a ajuta culturile de cereale de toamnă (grâu, orz, triticale, secară) și de rapiță să se refacă după perioada de iarnă și să aibă un start bun recomandăm aplicarea, odată cu primul tratament a unui biostimulator. PHYSIOCROP este un produs fertilizant cu efect biostimulator. Aplicarea foliară a PHYSIOCROP în doză de 1-1,5 l/ha ajută cultura să depășească momentele de stres astfel are o acțiune de stimulare a plantei pentru economisirea energiei în timpul sintezei proteice; reduce stresul abiotic, ajută la revenirea rapidă a culturii după sezonul rece, în cazul secetei, schimbărilor de temperatură dar și în cazul bolilor sau efectelor fitotoxice provocate de tratamentele cu produse de protecția plantelor; Crește gradul de dezvoltare al rădăcinilor și viteza de absorbție a nutrienților; Crește metabolismul azotului.

Un alt produs recomandat este NUTRI-PHITE PGA, un biostimulator și un complex nutritiv brevetat, unic, pentru maximizarea absorbției azotului și o mai bună dezvoltare a rădăcinilor. Crește absorbția, sinteza și utilizarea îngrășămintelor, ducând la o mai bună instalare și creștere, dar și la o producție și calitate superioară. NUTRI-PHITE® PGA este un produs conceput pentru a crește eficiența fertilizării. NUTRI-PHITE® PGA asigură culturii cantitatea de fosfor necesară în fazele critice (imediat după răsărire, înainte de înflorit) atunci când plantele nu pot utiliza rezerva de fosfor din sol în mod eficient.

Includeți în cadrul programelor de tratamente și cel puțin un biostimulator – astfel asigurați o pornire rapidă în vegetație, dezvoltarea unor rădăcini mai puternice, o absorbție mai bună a îngrășămintelor și în final o producție mai ridicată.

Pentru mai multe detalii referitoare la utilizarea biostimulatorilor contactează un reprezentant AGRII sau viziteaza siteul www.agrii.ro

Întrebați specialiștii Agrii despre biostimulatorul PHYSIOCROP.

preloader