Contine: 56% fosfura de aluminiu 

Insecticid sub forma de tablete, pentru gazarea semintelor si produselor furajere depozitate, in vederea combaterii daunatorilor de depozit. 

MOD DE ACTIUNE 

Fosfina este o substanta biologic activa, care se formeaza numai daca aerul contine cel putin 30-40% vapori de apa. Fosfina este un gaz neurotoxic extrem de puternic din grupa T1F1. Produsul este omologat ca pesticid pentru combaterea daunatorilor de depozit, fie ei insecte sau mamifere mici. 

Atentie !!! 

Este foarte toxic pentru oameni (grupa T+), motiv pentru care tratamentele sunt efectuate de echipe specializate si autorizate sa lucreze cu asemenea produse, dotate cu echipamente standardizate de protectia plantelor si cu truse de prim-ajutor. 

Fosfina, in starea ei pura, este insolubila in apa si in grasimi si nu intra in reactii chimice cu biocomponentele produselor alimentare tratate. Aplicata conform normelor indicate, fosfina distruge daunatorii cerealelor si pe cei ai altor produse stocate – leguminoase, legume, alimente depozitate etc., indiferent de natura lor – adulti, larve, pupe etc. Agroxin 56 Tab poate fi utilizat in orice spatiu care ofera conditii foarte bune de tratament (silozuri, depozite, containere). Prima conditie este o izolare perfecta a magaziei. A doua conditie este sa nu fie apropiata de centre aglomerate cu oameni si animale. Tratamentele in saci mari de plastic (500-1000 kg) se fac prin introducerea tabletelor in saci, in dozele solicitate, dar prin mentinerea sacilor in spatii inchise pentru intreaga durata a actiunii fosfinei. 

MOD DE UTILIZARE 

Incepe odata cu deschiderea recipientului – in prima faza se formeaza amoniac si bioxid de carbon, un amestec iritant, care avertizeaza aplicatorul ca a inceput actiunea. La scurta vreme, reactia cu umiditatea conduce la formarea fostoxinei. Procesul nu este foarte rapid – in conditii normale de temperatura si umiditate (20 grade C si 60 % umiditate relativa), eliberarea fosfinei are loc astfel: 

● 40% in 24 ore; 

● 75% in 48 ore. 

Subliniem ca sub 5 grade C, tratamentele cu Agroxin se suprima din cauza inlocuirii hidrolizei fosfina cu hidroliza amoniac + CO2. Nu se fac tratamente nici peste 30  grade C din cauza pericolului ca amoniacul sa ia foc in prima faza. Numarul tratamentelor recomandate este de 2, la intervale de 2 saptamani, pentru a fi distruse si ouale. Concentratia utilizata pentru toate insectele si mamiferele este de 150 ppm, adica 15 g/t = 5 tablete. 

Securitate: Carbamatul de amoniu care se formeaza in prima faza controleaza eliberarea treptata a fosfinei, facand din Agroxin 56 Tab un produs sigur la aplicare. Produsele finale reziduale se descompun in metaboliti de echilibru, fiind nepericulosi pentru mediu. 

Dupa 6-10 zile depozitul, silozul etc. se deschide, se aeriseste si se curata.

Mod de aplicare:  

Spectru de combatere 

Doza 

Gargarita depozitelor – Sythophilus spp. 

3-5 tablete/tona samanta 

Gandacelul fainii – Tribolium confusum 

Gandacul din Surinam – Oryzaephilus surinamensis 

Molia cerealelor – Siltrotoga cerealella 

Molia cenusie a fainii – Ephestia kuehniella 

Comanda acum - 0756 055 481 preloader